Home » Norge: gratis strøm i landets to største byer

Norge: gratis strøm i landets to største byer

by Roald Amundsen
I Norge hadde innbyggerne tilgang til gratis strøm mandag 4. september. Men bak denne hyggelige overraskelsen ligger en alarmerende realitet, en konsekvens av global oppvarming.

Innbyggere i Norges to største byer, Oslo og Bergen, betalte ikke for strømforbruket sist mandag, meldte energimediespesialist Europower.

Elektrisitetsproduksjonen i Norge er 90 % avhengig av hydraulikk. Derfor avhenger prisen direkte av nedbør: jo mer det regner, jo lavere er prisen per kWh. Skandinavia ble i august rammet av en storstilt storm, kalt Hans. De kraftige regnværene fylte demningene, til det punktet at prisen per kWh gikk til null, og til og med falt under 0, noe som gjorde at forbrukerne fikk betalt for å bruke strøm. Kun abonnementsavgifter og avgifter gjensto.

Gode ​​nyheter å klassifisere

En hyggelig overraskelse som imidlertid skjuler et bekymringsfullt fenomen: global oppvarming. Forskere anslår at konsekvensene av forstyrrelsen gjenspeiles i Nord-Europa i mer intens og hyppig nedbør.

I august satte flere norske værstasjoner nedbørsrekorder. En av dem, som ligger rundt 150 kilometer nord for Oslo, registrerte 392,7 mm regn, 257 % mer enn normalt. «Det er vanskelig å direkte knytte individuelle hendelser til klimaendringer, målerSannsynligheten for store nedbørsmengder i Norge øker med global oppvarming. kommenterer Anita Verpe Dyrrdaln, klimamodellerings- og analyseforsker ved Meteorologisk institutt i Oslo, i en pressemelding. Det betyr at alt regn, inkludert Hans sitt regn, inneholder et element av forandring. klima Stormen forårsaket en bølge av flom og jordskred i Sverige og Norge.

You may also like