Home » Norge kjemper mot koronaviruset. Det er forbudt å servere alkohol.

Norge kjemper mot koronaviruset. Det er forbudt å servere alkohol.

by Henrik Ibsen

På grunn av den kraftige økningen i bekreftede tilfeller av Omikron-infeksjon, innfører norske myndigheter ytterligere restriksjoner knyttet til koronavirusepidemien.


© PAP, Ole Berg Rest


Ifølge rapporter fra norske tjenester ble 7. desember offisielt bekreftet 33 tilfeller av smitte med den nye varianten av koronaviruset, Omikron, som anses som mye mer smittsom enn den forrige varianten, Delta, i landet.

Foreløpig er 958 tilfeller bekreftet i Norge.

Eksperter anslår at med denne økningstakten i antall infeksjoner, dersom tilstrekkelige tiltak ikke iverksettes, er det en risiko for at innen tre uker, i Norge, som har ca. 5,4 millioner innbyggere, vil antallet tilfeller øke. Omikron-infeksjon per dag. vil svinge mellom 90.000. og 300 tusen.

Les mer

Norge: Minst 50 Omicron-infeksjoner etter julefest

I en slik situasjon vil antall sykehusinnleggelser øke til 50-200 per dag, noe som utgjør en alvorlig risiko for helsesvikt.

Norske myndigheter har besluttet å innføre radikale restriksjoner for dette landet.

– Situasjonen er alvorlig, sa den norske statsministeren i dag Jonas Gahr Store.

Regjeringen har varslet stenging av svømmebassenger og treningssentre, innstramming av skolerestriksjoner og forbud mot servering av alkohol på barer og restauranter. Til nå var forbudet gjeldende fra midnatt.

I tillegg er antall personer som kan delta på møtene begrenset til 20. Det ble lagt stor vekt på å øke antall utførte tester og intensivere vaksinasjonskampanjer der apotekarbeidere og militæret skal delta.

Norge opplever for tiden den største økningen av koronavirusinfeksjoner i Europa, i tillegg til mindre land som Andorra, Færøyene og San Marino. I løpet av de siste 7 dagene ble det påvist koronavirusinfeksjon hos 28 386 innbyggere i landet.

You may also like

Leave a Comment