Home » Sverige i siste sekund med Norge

Sverige i siste sekund med Norge

by Siv Jensen

Det skandinaviske møtet mellom Sverige og Norge i VM i Spania forble uavgjort i kveld. I en sann thriller tok svenskene et dyrebart poeng fra europamesterne i kampens siste sekunder: 30-30.

I en kamp som var direkte fra start klarte favoritt-Norge bare å holde svenskene noe fra hverandre i sluttfasen av første omgang: 12-14. Norge møtte svensk dekning og keeper Eriksson flere ganger i åpningsfasen.

Lob van Mellegard
I andre akt ble duellen en skikkelig thriller. Før tid så Norge ut til å avgjøre kampen på 28-30, men i de siste minuttene klarte ikke laget å score. Et skudd fra venstre cornerback Mellegard ga Sverige et poeng i siste sekund: 30-30.

På grunn av poengdelingen står den oransje nå overfor en svært vanskelig oppgave for å nå VM-kvartfinalen. Han må få et resultat mot Norge eller håpe at Romania overrasker mot Sverige. Bare de 2 beste i hovedgruppen vil kvalifisere seg til VM-kvartfinalen.

Norge og Orange ligger nå på topp med sju poeng, Sverige følger etter med seks. På grunn av Oranges flotte seier mot Kasakhstan i dag (15-61), har midlertidig landstrener Monique Tijstermans lag +14 målforskjell sammenlignet med Sverige. Sverige møter Romania på mandag, de oransje møter Norge.