Home » Norge og Nederland er fortsatt ubeseiret – Tokyo 2020 – Sportacentrs.com

Norge og Nederland er fortsatt ubeseiret – Tokyo 2020 – Sportacentrs.com

by Edvard Munch

I dagens første kamp ble den tredje seieren oppnådd av de nederlandske håndballspillerne, og slo Angola 37:28. Etter første omgang hadde nederlenderne kun tomålsledelse, men allerede i andre omgang klarte de raskt å tredoble den, slik at de kunne feire en vellykket suksess. Bo van Vetering skilte seg ut for det nederlandske laget med sju mål.

Den andre seieren ble det til det spanske kvinnelaget i håndball, som slo Brasil – 27:23. Søramerikanerne ledet det meste av kampen i første omgang, men de spanske håndballspillerne brøt kampen i andre omgang, fikk en sikrere ledelse og vant. Nereja Penja Abaureja scoret syv mål for vinnerne, men Tamiresa de Arauho scoret ni mål for det brasilianske laget.

Den første seieren i gruppe A ble oppnådd av Sør-Korea, og slo det asiatiske laget i en duell med Japan på 27:24. Sørkoreanerne tok initiativet fra midten av første omgang og holdt i tøylene til kampslutt. Jura Junga ble kampens toppscorer, og skapte Sør-Koreas suksess med 11 nøyaktige skudd.

Etter en tilsvarende førsteomgang ga de norske håndballspillerne ikke noe håp for rivalen de andre tretti minuttene. Han scoret 12 mål i andre omgang og beseiret Montenegro med 35:23. Henny Reist og Nora Moerka scoret syv mål hver i Norges seier. For nordmennene var det også den tredje seieren i lekene.

Dagens mest produktive kamp fant sted mellom den russiske olympiske komité og det ungarske laget, med russerne i den første suksessen med 38:31. Det ungarske kvinnelaget i håndball klarte kun å lede en stund (2:1), hvoretter det russiske olympiske komitélaget kontrollerte hele kampen. Darya Dmitryeva scoret syv mål på åtte forsøk, men Ekaterina Ilyin slo alle seks skuddene. For det ungarske landslaget ble det scoret ni mål på bekostning av Katrina Gita Klujber.

Ungarerne, som tradisjonelt har startet i den olympiske håndballturneringen for kvinner, har ennå ikke tjent poeng etter tre kamper. I 2000 vant det ungarske laget sølvmedaljer i Sydney, og endte på femteplass ved lekene i Athen i 2004 og på fjerdeplass i Beijing. Ungarerne klarte ikke å kvalifisere seg til OL i 2012 og 2016.

I den siste kampen i tredje runde av kvinneturneringen bommet Sverige på de to første målene og spilte mot Frankrike. I andre halvdel av første omgang hadde franskmennene fem poengs ledelse, men svenskene klarte å redusere til et minimum, og tok over i begynnelsen av andre omgang. På slutten av kampen spilte de franske håndballspillerne fra minus to og uavgjort – 28:28. Karina Stromberg scoret sju mål for Sverige, men færre for Pauleta Fopa på det franske laget.