Home » Norge setter ny medaljerekord ved OL i Beijing – Vintersport – Sportacentrs.com

Norge setter ny medaljerekord ved OL i Beijing – Vintersport – Sportacentrs.com

by Edvard Munch

96 dager før den olympiske ilden avslørte statistikkguruen Gracenote virtuell medaljestatistikk basert på resultatene fra forrige vintersportsesong.

De spår en flom av medaljer for Norge i Beijing og forventer at det skandinaviske landet vil vinne totalt over 40 medaljer: 44, hvorav 22 er gull, 13 sølv og 9 bronse. Hvis en slik spådom gikk i oppfyllelse, ville det bety at Norge ville slå Pyongyangs olympiske rekord, hvorfra de reiste hjem med 39 medaljer. Den forrige rekorden tilhørte amerikanerne, som i 2010 kjørte 37 medaljer fra nabolandet Vancouver.

Norge kan ta medaljer i flere vinteridretter, men uten tvil er de to viktigste og mest lønnsomme medaljene for nordmenn langrenn og skiskyting. Ved årets langrenns-VM tok nordmennene 18 medaljer, men i skiskyting bare fire færre: 14 medaljer.

Nordmennene selv er mer beskjedne i sine spådommer, og forventer 32 medaljer. Noen norske forståsegpåere har imidlertid erkjent at 32 er for beskjedent og alt under 40 medaljer vil bli ansett som en skuffelse.

I følge Gracenotes spådommer skulle den russiske olympiske komité-laget bli nummer to med 38 medaljer (14 z, 11 s, 13 b), som er dobbelt så mye som forrige gang i 2018 (17 medaljer), men som tredje ser de Tyskland. 27 medaljer (11 z, 11 s, 5 b).

Vi har allerede rapportert at tre bronsemedaljer er planlagt for Latvia.

Ressurser brukt:
NRK.no – nyheter, TV og radio fra Norge og hele …

You may also like

Leave a Comment