Home » Norge stevner US Charge d’Affaires i Oslo

Norge stevner US Charge d’Affaires i Oslo

by Russell Crowe

AA / Oslo

Norge kunngjorde torsdag at de hadde innkalt den amerikanske Chargé d’Affaires Richard Riley for å offisielt protestere mot rapporter om amerikansk spionasje mot europeiske ledere.

Dette stammer fra en tweet postet av forsvarsminister Frank Bakke-Jensen, ifølge det lokale nettstedet «The Local Norway».

– Forsvarsdepartementet hadde et møte med den amerikanske ambassaden i Oslo i dag (torsdag) hvor det ble klart at spionering mot de allierte var uakseptabelt og unødvendig, sier Frank Bakke-Jensen.

Nyhetssiden sa at det var den amerikanske charge d’Affaires i Oslo, Richard Riley, som ble innkalt til møtet med det norske forsvarsdepartementet, som den høyest rangerte tjenestemannen ved den amerikanske ambassaden i Norge og i fravær. som ambassadør i spissen for den amerikanske legasjonen i Oslo.

Dansk offentlig fjernsyn «Danmarks Radio» (RD) avslørte søndag at det amerikanske nasjonale sikkerhetsbyrået (NSA) hadde spionert på europeiske topptjenestemenn, først og fremst Tysklands kansler Angela Merkel.

Dette kommer frem av en undersøkelse utført av (RD) med bidrag fra svensk fjernsyn (SVT), sveitsisk fjernsyn, den tyske avisen «Süddeutsche Zeitung», den første tyske fjernsynskanalen (Das Erste) og avisen franske «Le Monde». «.

Ifølge den nevnte etterforskningen spionerte NSA også på Tysklands president Frank-Walter Steinmeier, samt høytstående tjenestemenn i Norge, Sverige, Tyskland og Frankrike.

* Oversatt fra arabisk av Majdi Ismail

Bare deler av utsendelsene, som Anadolu Agency sender til sine abonnenter gjennom det interne distribusjonssystemet (HAS), blir overført på AAs nettside, i en oppsummert måte. Ta kontakt med oss ​​for å abonnere.

You may also like