Home » Norge styrker sikkerheten på grensen til Russland

Norge styrker sikkerheten på grensen til Russland

by Russell Crowe

Norges flagg. napa74 / stock.adobe.com

Norge vil skjerpe sikkerheten på sin arktiske grense mot Russland ved å stasjonere et politihelikopter der, og står klare til å stenge det om nødvendig, meldte regjeringen fredag.

Det skandinaviske landet deler en 198 kilometer lang grense med sin mektige russiske nabo i det fjerne nord, og Storskog-grenseovergangen er i dag den siste, fortsatt relativt åpne, inngangsporten til Schengen-området for russiske statsborgere på turistvisum.

«Politiet har en sterk kontroll i Storskog og vi styrker nå vår tilstedeværelse i grenseområdet utover grenseposten.sa justisminister Emilie Enger Mehl. I praksis går denne avgjørelsen over i utplasseringen fra denne fredagen av et politihelikopter, utstyrt med sensorer, for å oppdage mulige forsøk på ulovlige kryssinger i hele grenseområdet.

Det skandinaviske landet fulgte imidlertid ikke etter sin finske nabo som, møtt med en kraftig økning i innreiser fra Russland, stengte sin grense over natten fra torsdag til fredag ​​for russiske statsborgere med europeiske turistvisum fra Schengen-området. «Vi stenger grensen raskt om nødvendig, og disse endringene kan skje på kort varsel.“, spesifiserte Emilie Enger Mehl.

Norge, som ikke er medlem av Den europeiske union (EU), men som tilhører Schengen-området, har knapt utstedt turistvisum til russiske statsborgere siden mai. Men russere med visum utstedt av et annet europeisk land kan fortsatt krysse grensen.

Antallet deres er foreløpig svært begrenset: Ifølge politiet kom 162 personer inn i Norge gjennom Storskog torsdag, inkludert 137 på turistvisum. Dette tallet var 295 på onsdag (inkludert 254 på turistvisum) og 379 på tirsdag. Mobiliseringen vedtatt 21. september av Russlands president Vladimir Putin som en del av invasjonen av Ukraina har ført titusenvis av russere i eksil.

SE OGSÅ – Finland stenger grensen for russere med EU-turistvisum

«data-script=»https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js» >

You may also like