Home » Norge vurderer å forby Huawei å bygge et 5G-nettverk

Norge vurderer å forby Huawei å bygge et 5G-nettverk

by Russell Crowe

Det opplyser justisminister Tor Mikkel Wara til nyhetsbyrået. Reuters. «Vi deler å importere av USA og Storbritannia».

Huawei har blitt kritisert av flere vestlige etterretningsbyråer, som mistenker at selskapet er involvert i spionasje fra den kinesiske staten. Huawei hevder at utstyret for telekommunikasjonsnettverk er sikkert.

Donald Trump

I fjor signerte USAs president Donald Trump en lov som forbyr bruk av Huawei-teknologi av amerikanske myndigheter. forbyr. Også advarer USAs regjering er alliert for å ikke bruke Huaweis nettverksutstyr.

Den norske regjeringen tar tydeligvis den advarselen på alvor. Justisminister Wara nevner spionering mot norske selskaper og offentlige etater som en grunn til å ta grep mot Huawei.

«Vi ønsker å ha tatt disse stegene før vi bygger det neste telenettverket,» sier Wara. Det pågår nå forberedelser over hele verden for bygging av 5G-nettverk, etterfølgerne til 4G-nettverk som nå brukes til raskt mobilt internett.

Telenor

Telenor, som eies av den norske staten, har jobbet i stor skala med kinesiske Huawei siden 2009. Telekommunikasjonsleverandører i Nederland har også bruk av Huawei-teknologi.

Slutten av fjoråret overfylt VVD og GroenLinks oppfordret minister Ferdinand Grapperhaus (Justice and Security) til å avslutte bruken av kinesisk programvare i viktige kommunikasjonssystemer. Det var bruken av kinesisk teknologi for C2000, kommunikasjonssystemet som brukes av politiet, brannmenn og ambulansetjenester.

You may also like