Home » Sport Kort: Hyballa forlot også raskt den tyske klubben | Sport

Sport Kort: Hyballa forlot også raskt den tyske klubben | Sport

by Russell Crowe

Hold deg oppdatert med alle sportsnyhetene. Vi har laget spesielle nyhetssider for fotball, tennis, skøyter, motorsport, sykling og dart på nettsiden vår som fremhever de viktigste temaene i disse idrettene. I denne delen av Sport Kort diskuteres hovedsakelig de andre meldingene.

Waterpoloër Gielen skal spille for Nederland igjen

13:51 timer: Luuk Gielen kommer tilbake til det nederlandske vannpololaget. 30-åringen ble naturalisert som tysker i 2019, men velger nå sitt nederlandske pass igjen.

Gielen bestemte seg for å flytte til Tyskland fordi han trodde han ville ha større sjanse til å delta i OL med det laget. Han hadde også en forskjell med Robin van Galen, som var den nederlandske landstreneren frem til tidlig i 2019. Nå er det Harry van der Meer.

«Avgangen min var ikke morsom på det tidspunktet, men vi har allerede diskutert det,» sa Gielen i en uttalelse. «Jeg burde kanskje ikke ha naturalisert meg da, men jeg bodde, trente og spilte dag etter dag i Spandau Berlin i mange år med en stor del av det tyske laget. Så det føltes ikke engang rart å være «vannpolo-tysker». Men hvis det er opp til meg, vil vi trekke en strek under den tiden, og nå ser vi frem til Paris-lekene med oransje.»Gielen spiller nå i Nederland igjen på UZSC.

Van der Meer er fornøyd med Gielens retur. Jeg bryr meg virkelig ikke om hva som skjedde før min tid, sier landstreneren. «Jeg ser det på en veldig rasjonell måte. Luuk er en toppspiller som vi med sin erfaring og kvaliteter kan bruke svært godt som midtstopper og keeper. Hver gang er det en veldig vanskelig oppgave å komme til lekene, men med Luuk der, øker muligheten bare litt. Selvfølgelig vil nok de eldre spillerne erte ham litt i starten med valget for Tyskland. Men jeg er sikker på at de heller vil spille med ham enn mot ham.»

Dest og Dembélé vender tilbake til FC Barcelona-laget etter skader

13.24 timer: Sergiño Dest og Ousmane Dembélé er en del av FC Barcelonas tropp til onsdagens hjemmekamp mot Benfica i Champions League. Begge spillerne gikk glipp av lørdagens kamp med Espanyol (1-0) på grunn av skader. Tidligere denne måneden gjorde Dembélé sitt comeback etter en lang skade i Champions League-kampen som slo Dinamo Kiev 1-0, men den franske angriperen satt igjen med en ny skade.

Trener Xavi, som debuterte mot Espanyol, har også inkludert Frenkie de Jong, Memphis Depay og Luuk de Jong i sin 22-mannsgruppe. Ansu Fati, Martin Braithwaite, Pedri, Sergio Agüero og Sergi Roberto er fraværende på grunn av skader.

FC Barcelona inntar andreplassen etter fire runder med 6 poeng. Benfica har 4 poeng. Med en seier kvalifiserer Barcelona seg, etter lederne FC Bayern München, til 16-delsfinalen.

Belgia matcher premier for olympiske og paralympiske idrettsutøvere

12:53: Belgia vil gi paralympiske idrettsutøvere de samme fordelene som OL-utøvere. Fra og med Paris 2024 vil utøvere som deltar i de olympiske og paralympiske leker motta samme belønning. Australia bestemte seg allerede i september for å matche belønningene for gull, sølv og bronse.

På fjorårets leker i Tokyo ga gull, sølv og bronse OL-utøvere fra Belgia henholdsvis 50 000, 30 000 og 20 000 euro. Paralympics fikk henholdsvis 15.000, 10.000 og 7.500 euro for en plass på pallen.

– Jeg synes det er veldig viktig at det ikke skilles mellom olympiske og paralympiske utøvere, sa den belgiske utenriksminister Sammy Mahdi. «Alle utøverne jobber veldig hardt for lekene og de leverer gode sportsprestasjoner. Så det er naturlig at innsatsen din lønner seg på samme måte. Våre paralympiske leker fortjener like mye respekt og anerkjennelse som våre olympiske idrettsutøvere.»

Idrettsparaplyorganisasjonen NOC * NSF annonserte nylig at det i Nederland fortsatt er forskjell på bonusen for en olympisk og en paralympisk medalje, men at den blir mindre og mindre. NOC*NSF sier at etter vinterlekene «vil den evaluere medaljebonussystemet og se om det er ønskelig med en endring».

Når det gjelder å støtte idrettsutøvere og bidra til deres trenings- og konkurranseprogrammer, skiller ikke NOC*NSF mellom idrettsutøvere som deltar på de olympiske eller paralympiske leker eller andre store sportsbegivenheter.

Peter Hyballa ser at eventyret tok slutt for tidlig igjen

11.56: Peter Hyballa har returnert for å forlate en klubb for tidlig. Den 45 år gamle treneren måtte forlate banen til tyske Türkgücü München etter drøye to måneder. Hos sin forrige arbeidsgiver, danske Esbjerg FC, holdt tyskeren bare ut en uke til.

I Nederland var Hyballa aktivt involvert som trener for NEC og NAC Breda.

Elche sparker den spanske treneren

11.45: Elche fra Spania har sparket Fran Escrib. 56-åringen skal forlate etter et 3-0-tap for Real Betis sist helg.

Elche legger til 11 poeng etter fjorten kamper og ligger derfor på attendeplass i La Liga. Bare Getafe og Levante gjør det verre. Scribe var Elches trener siden februar. Han klarte å beholde klubben i La Liga forrige sesong ved å slå Athletic Club 2-0 på den siste dagen.

SC Heerenveen avslutter året med 2,8 millioner i overskudd til tross for kronen

11.43: SC Heerenveen fikk et nettoresultat på € 2,8 millioner forrige sesong. Gitt alle restriksjonene på grunn av korona-viruset, er det en uventing for den friesiske klubben.

Heerenveen skylder inntektene til utgående overføringer, inkludert de fra Chidera Ejuke til CSKA Moskva. Fansen, hvorav mange forlenget sesongkortene sine, bidro også til de svarte tallene.

«Jeg kan ikke understreke det nok, men støtten og lojaliteten til våre fans, sponsorer, frivillige og alle som har støttet klubben har vært mer uunnværlig enn noen gang i den senere tid,» sa Cees Roozemond, SCs daglige leder. Heerenveen. «Jeg er stolt over at våre lojale fans har fortsatt å støtte klubben i en så massiv skala. Delvis takket være dem kan vi presentere optimistiske tall i et veldig vanskelig kroneår.

Hertha BSC gir ikke penger til karantene uvaksinerte spillere

11.20 timer: Tyske Hertha BSC betaler ikke spillere som får koronavirus og ikke er vaksinert lønn mens de er i karantene. Det sier teknisk direktør Fredi Bobic bilde.

Hertha, der nederlandske Jurgen Ekkelenkamp, ​​Deyovaisio Zeefuik, Javairo Dilrosun og Daishawn Redan spiller fotball, har flere ganger blitt rammet av et kroneutbrudd på landslaget. Nå ville nesten alle spillerne vært vaksinert. Allerede forrige måned bestemte Hertha at uvaksinerte spillere måtte betale for koronatestene selv.

Indisk sjakkspiller fullfører feltet til Tata Steel Chess

9.58: Tata Steel Chess-organisasjonen har fullført deltakerfeltet. Den indiske sjakkspilleren Santosh Gujrathi Vidit vil delta i Wijk aan Zee for tredje gang tidlig neste år. Vidit, 27, er nummer 23 på verdensrankingen.

Den indiske stormesteren vant Tata Steel Challengers i 2018. Et år senere ble han nummer seks i masteren. Vidit er den beste sjakkspilleren i India etter Viswanathan Anand. Han har sin egen YouTube-kanal med mer enn 200 000 abonnenter.

Den prestisjetunge Wijk aan Zee-sjakkturneringen finner sted fra 14. til 30. januar. Organisasjonen offentliggjorde allerede navnene på tretten deltakere i forrige måned. Jorden van Forest forsvarer tittelen sin. Tidligere i år ble 22 år gamle Utrechter den første nederlandske vinneren av den prestisjetunge turneringen siden Jan Timman i 1985. Medvirkende er også den norske verdensmesteren Magnus Carlsen, verdens nr. 2 amerikanske Fabiano Caruana og Anish Giri.

Trettende seier på rad for Phoenix Suns basketballspillere i NBA

07:55: Phoenix Suns har registrert sin trettende seier på rad i NBA. Forrige sesongs tapende finalist vant 115-111 på San Antonio Spurs. The Suns tapte tre av sine fire første kamper i starten av sesongen i oktober, men har vært ubeseiret siden.

Devin Booker scoret 23 poeng mot Spurs, Deandre Ayton scoret 21 poeng og tok 14 returer. Bare Golden State Warriors har overgått Suns så langt denne sesongen. Warriors har vunnet 15 kamper og har bare tapt to. Salt Lake City-teamet leder an i vest, etterfulgt av Phoenix Suns.

Eastward leder Brooklyn Nets. New Yorks basketballspillere feiret sin trettende seier for sesongen mot Cleveland Cavaliers: 117-112. Kevin Durant var Nets» ledende målscorer med 27 poeng. Chicago Bulls tapte mye foran hjemmepublikummet sitt mot Indiana Pacers: 77-109. Bulls sto igjen med 12 seire og tok sitt sjette tap, og plasserte dem på andreplass i øst.

You may also like