Home » Norsk selskap investerer nesten 50 millioner euro i bitcoin – BTC Direct

Norsk selskap investerer nesten 50 millioner euro i bitcoin – BTC Direct

by Russell Crowe

Det børsnoterte selskapet Aker ASA planlegger å investere nesten € 50 millioner (NOK 500 millioner) i bitcoin og bitcoin-økosystemet. Aker oppretter et nytt selskap kalt Seetee, som har som mål å investere i bitcoins. Dette fremgår av a pressemelding det selskapet har offentliggjort i dag.

Bitcoin og økosystemet

I tillegg til bitcoin ønsker Seetee også å investere i bitcoin-økosystemet. Seetee har angivelig allerede signert en partnerskapsavtale med Blockstream. Seetee vil jobbe tett med Blockstream om implementeringen av bitcoin-sidekjeden.

Norge avsluttet strømtilskudd til innenlandske bitcoin-gruvearbeidere i november 2018. Likevel har Norge en betydelig andel av bitcoins hashrate, den totale datakraften på nettverket.

Utenfor Kina ligger landet på åttende plass når det gjelder hashrate, ifølge data van Cambridges Bitcoin Electricity Consumption Index.

Også investeringer i bitcoin-selskaper

Seetee ønsker også å investere i andre kryptovaluta- og blokkjedeselskaper. Aker vil gi NKr 500 millioner (nesten € 50 millioner) i startkapital til Seetee for dette. Det nye selskapet vil beholde alle sine likvide eiendeler investerbare i bitcoin.

I en tweet i dag avslørte Seetee at selskapet allerede har kjøpt 1170 bitcoins: «Vår strategi er HODL.» Med HODLing betyr Seetee at selskapet ønsker å holde på sine bitcoins på lengre sikt, i håp om at bitcoins verdi vil øke. I skrivende stund er disse bitcoinene verdt mer enn 50 millioner euro.

Øyvind Eriksen, administrerende direktør i Aker, er glad for det nye steget:

«Med lanseringen av Seetee tar Aker Group et nytt steg innen programvare og fintech. Vi er veldig spente på de industrielle mulighetene som vil bli låst opp av Bitcoin og blockchain-teknologi, og vi ønsker å bidra sterkt til det.

Seetee og Aker ser fremtiden i bitcoin

På Seetee-nettstedet deler selskapet sin visjon i en brev til aksjonærene. Seetee ser mye fremtid i bitcoin: «Folk som er mye smartere enn oss tror at verdien vil tidobles i løpet av de neste årene».

Dette plasserer Aker på en berømt liste over selskaper som investerer i bitcoin. MicroStrategy og Tesla er de mest kjente eksemplene på børsnoterte selskaper som våger å konvertere noen av kontantreservene sine til bitcoins. Aker er trolig ikke det siste selskapet som har tatt dette steget.

You may also like