Home » Norsk VDL-bestilling på elbusser er gode nyheter for Heerenveen fabrikk

Norsk VDL-bestilling på elbusser er gode nyheter for Heerenveen fabrikk

by Russell Crowe

VDL skal levere 102 elbusser til kollektivselskapet Oslo

En megaordre på levering av 102 elbusser til Oslo by er gode nyheter for VDL Heerenveen. Det sier direktør i FNV, Masja Zwart.

Bussbygger VDL, med filial i Heerenveen, skal bygge 102 elbusser for bytransport i Oslo. Det er den største elektriske bussbestillingen for VDL Bus & Coach til dags dato. Fra januar neste år må kjøretøyene sirkulere i den norske hovedstaden.

Bussene vil trolig bli bygget delvis i Heerenveen og delvis i Valkenswaard, sier FNV-forbundsdirektør Masja Zwart. Det ønsker ikke selskapet selv å bekrefte. Produksjonen av elektroniske busser utføres nå også i Heerenveen (220 arbeidsplasser) og i Roeselare i Belgia. Zwart: « Det er et produkt fra Heerenveen-fabrikken, så bestillingen er veldig gode nyheter for jobben i Friesland. » Inntil nylig produserte Valkenswaard-stedet primært busser, men det markedet har praktisk talt stoppet opp på grunn av kronen. Av den grunn satser VDL nå mer på produksjon av elektriske bybusser. En ny produksjonshall ville blitt opprettet i Valkenswaard for dette formålet.

Fagforeningene FNV og CNV vil denne måneden sende et brev til den frisiske provinsregjeringen, der de ber dem fremskynde anbudet for regionbusser. Den konsesjonen ble tidligere utsatt på ubestemt tid. En av betingelsene i dette bør være at VDL bygger de nye bussene, ifølge fagforeningene i Zwart: ,, Andre land som Frankrike og Spania gjør det samme. Men du må tørre å stille den betingelsen.- Om nødvendig kan dagens bensin- og dieselbusser også bli elektriske kjøretøy, foreslår Zwart. Hun mener provinsen bør gjøre alt for å øke sysselsettingen i bussbyggselskapet. .

Electric Citeas for Oslo vil ha en innovativ komposittsideveggkonstruksjon, som er 15 prosent lettere enn konvensjonelle. Batteriene er innebygd i gulvet på bussen, slik at vekten fordeles bedre. Dessuten gjør det bussen mer stabil, ifølge bussbyggeren i en pressemelding. Takket være den lette konstruksjonen, god isolasjon og aerodynamisk design kan energiforbruket reduseres med 30 prosent. Det er i dag 800 VDL elektriske busser i ti europeiske land.

VDL Groep er en familiebedrift fra Eindhoven og er europeisk markedsleder for elektriske busser for kollektivtransport. Selskapet har 104 selskaper i 20 land med totalt 16 000 ansatte, hvorav 14 000 er i Nederland. Bussdivisjonen sysselsetter totalt 2000 personer.

You may also like