Home » Norske kvinner har gjort jobben sin. Det er en endring i regelverket. Ikke mer sexisme

Norske kvinner har gjort jobben sin. Det er en endring i regelverket. Ikke mer sexisme

by Russell Crowe

I juli ble det norske kvinnelandslaget i strandhåndball nummer fire i Varna-EM. I kampen om tredjeplassen tapte de norske spillerne for spanskene. Alle har hørt om håndballspillere, men dessverre ikke fordi de har blitt gode. Utfall. Spillerne deltok i denne kampen iført andre shorts enn pingvinshorts, selv om de i henhold til regelverket må bruke bikinitruser.

Se videoen
«Få mennesker trodde på oss før mesterskapet. Ikke bare på TV, men generelt.»

Fantastisk mål fra en Vive-spiller! Det nest vakreste målet i Champions League-kampen [WIDEO]

Det norske laget ble bøtelagt av det europeiske håndballforbundet (EHF) for uregelmessige drakter, som beløper seg til rundt 150 euro per spiller, noe som bringer totalen til rundt 1.500 euro for hele laget. Avgjørelsen ble møtt med et snøskred av kritikk, forargelse og anklager om sexisme. «Jeg er stolt av norske kvinner for å protestere mot svært sexistiske regler angående kjolen deres. EHF bør straffes for sexisme. Bravo til dere, kjære damer. Jeg betaler gjerne en bot for dere. Fortsett,» skrev den amerikanske sangeren Alecia Beth . Moore, kjent som «Pink.» «Det bør bemerkes at menn kan bruke shorts av samme disiplin.

Du kan også finne mer sportsinnhold på Gazeta.pl!

Ikke mer bikini. Presset trådte i kraft

Selv om de norske kvinnene ble bøtelagt, gjorde de oppmerksom på problemet og forbundet ble presset til å endre reglene. Og han lyktes til slutt. Ifølge New York Times har Det internasjonale håndballforbundet (IHF) oppdatert sine regler slik at kvinner ikke lenger trenger å spille i bikini.

«I henhold til de nye reglene, som ble utgitt 3. oktober og trer i kraft 1. januar, må spillerne bruke shorts og trange bukser. Tidligere strandhåndballregler krevde at kvinner skulle bruke trange og vinklede bikinibukser. opp. øvre ben,» sier NYT.

En ny håndballmakt vokser frem.  Tre nye stjerner.  En av Łomża Vive KielceEn ny håndballmakt vokser frem. Tre nye stjerner. En av Łomża Vive Kielce

Endringen skjedde under press fra mange lag. IHF-president Hassan Moustafa kunngjorde i august at regelverket mest sannsynlig vil bli endret. Han forklarte at forbundet tvang spillere til å bruke bikinitruser, fordi det er slik sandvolleyballspillere, som også spiller i sanden, kle seg.

Kare Geir Lio, direktør i Norges Håndballforbund, innrømmet at han er stolt av damelaget for å sette i gang endringen. Han fant ut at kvinnene hadde valgt riktig tidspunkt for å si «nok».

You may also like