Home » Ny fergeforbindelse mellom Nederland og Norge lansert i 2022

Ny fergeforbindelse mellom Nederland og Norge lansert i 2022

by Russell Crowe

transportere |
Ny fergeforbindelse mellom Nederland og Norge i 2022. Getty Images

Det unge selskapet Holland Norway Lines vil lansere en ny passasjer- og bilfergeforbindelse mellom Nederland og Norge fra april 2022. Forbindelsen mellom Eemshaven, i Nederland, og Kristiansand, i Norge, vil vare i 18 timer og tilby et bemerkelsesverdig nytt alternativ for reise mellom nord og vest. Europa uten å fly.

Tjenesten vil gå fra Eemshaven til Groningen kl. 15.00 på tirsdager, torsdager og lørdager, med ankomst til Kristiansand kl. 9.00 neste dag. Returen går fra Kristiansand kl 15 onsdager, fredager og søndager. Forhåndsbilletter er allerede i salg for turer fra 7. april 2022, fra € 200 per person.

Nye turistmuligheter i begge retninger

Kristiansand er et attraktivt turistmål, med det beste sommerklimaet i Norge, vakre strender og Dyreparken dyrepark og fornøyelsespark.

Selskapet håper at nordmenn også vil omfavne den nye linjen, som åpner for nye muligheter for kjøreferie sør i landet. Fra Eemshaven tar det to timer å komme til Amsterdam, seks timer til Berlin og syv timer til Paris.

Denne linjen er også et attraktivt, om enn indirekte, alternativ for å reise mellom Storbritannia og Norge. Siden nedleggelsen i 2008 av en historisk linje som forbinder Newcastle med Bergen og Stavanger, har de to landene ikke lenger direkte fergeforbindelse, til tross for kampanjer og ulike forsøk på å komme tilbake i trafikk.

En moderne cruiseferge

Holland Norway Lines tar risiko i lanseringen ved å leie Romantika fra Tallink Groups datterselskap, Tallink Latvija, for en periode på tre år. Den har kapasitet til 1500 passasjerer og 350 biler.

Dette skipet, som tidligere var en bærebjelke på ruten Riga-Stockholm, er godt egnet til det europeiske langdistansefergemarkedet, hvor opplevelsen av en «cruiseferge» er standard.

For de som ønsker en ekte nordisk opplevelse, inkluderer badstuesenteret ombord badstuer, boblebad og terrasser med havutsikt. For de som er sultne kan de velge mellom en buffet og flere à la carte-restauranter. Kveldsunderholdning inkluderer en sportspub og show i Starlight Hall.

Forbes US Oversatt artikkel – Forfatter: David Nikel

<< Lea también: La policía afirma que las víctimas del ataque en Noruega fueron apuñaladas y no asesinadas con un arco y una flecha >>>

You may also like