Home » Nye elbilprodusenter går fremover: etter VinFast er Xpeng

Nye elbilprodusenter går fremover: etter VinFast er Xpeng

by Russell Crowe


© Levert av NU.nl


Nederlandske forbrukere har flere og flere valgmuligheter når det kommer til elbiler. Disse modellene kommer ofte fra nye produsenter. Forrige uke annonserte VinFast fra Vietnam at de skulle levere en elektrisk modell her. Like etter kom det kinesiske selskapet Xpeng med en kunngjøring: P7 av merket grunnlagt i 2015 vil vises i Nederland neste år.

Med utvidelsen til Europa slutter Xpeng seg til en voksende liste over kinesiske nykommere som kommer til denne delen av verden for å prøve seg på elektriske modeller.

I Nederland, for eksempel, har vi de siste tre årene kunnet bli kjent med MG, Aiways, Lynk & Co og SERES. I tillegg til Xpeng vil BYD og NIO bli lagt til i nær fremtid.

I mellomtiden introduserte VinFast, grunnlagt i 2017, VF e35. Denne elektriske SUV-en vil være utstilt i Nederland fra juli 2022. De første modellene skal leveres i november.

P7 er billigere i Norge enn BMW og Tesla

Xpeng åpner et såkalt Xpeng Experience Centre i Amsterdam neste år, hvor kundene kan bli kjent med merket. P7, en 4,88 meter lang elektrisk sedan, er telefonkortet til det kinesiske selskapet. Bilen er allerede tilgjengelig i Norge og Sverige, med Danmark og Nederland lagt til neste år.

P7 er utstyrt med et 80 kWh batteri. Med versjonen kalt Super Long Range får du i beste fall en rekkevidde på 550 kilometer. Drivlinjen yter 267 hk, som kan akselerere til 100 kilometer i timen på 6,9 sekunder. Sportsvarianten av P7 er god for 430 hk, en sprinttid på 4,5 sekunder og en rekkevidde på rundt 470 kilometer. Bak på Xpeng P7 er det plass til 440 liter bagasje.

P7 koster 45.000 euro konvertert i Norge, noe som gjør bilen betraktelig billigere enn andre elektriske sedaner. Hvis den nederlandske prisen er sammenlignbar, er Xpeng omtrent 13 000 euro billigere enn Tesla Model 3 Long Range og omtrent 16 000 euro billigere enn BMW i4.

For mer informasjon og bilder besøk AutoWeek.nl

You may also like