Home » Nyheter – U20 – Russland vil skremme alle

Nyheter – U20 – Russland vil skremme alle

by Russell Crowe

Store turneringer forrige uke som forberedelse til neste U20 verdensmesterskap som arrangeres i Edmonton og Red Deer, Canada i desember. Først fordi mulighetene for å forberede seg ordentlig er knappe (alltid effektene av pandemien som begrenser mulighetene for å krysse ofte), deretter fordi starten på konkurranseevnen til hvert lag tradisjonelt dukker opp to måneder før konkurransen. Og der er det ingen grunn til å se langt, Russland vil skremme alle.

I Sverige, i Ängelholm, levnet lille Sbornaja ingen tvil om potensialet hennes. Og ennå har vi ikke sett alt. Ved å vinne alle tre kampene sine har han tydelig markert sitt territorium i fravær av basisspillere, kalt opp med lag A til KarjalaCup i Helsinki. Der tenker vi spesielt på det 16 år gamle vidunderbarnet Matvei Michkov.

Men selv uten sistnevnte (og noen få andre) sviktet ikke det russiske lagets ildkraft, da de fant opp 16 mål i alle tre kampene. Noe å tilfredsstille hovedtreneren Vladimir Filatov, som blir lagassistent ved neste VM: Ja, vi har mange spillere i Helsinki samtidig med denne U20-turneringen. Som for å si at vi fortsatt er et stykke unna å ha sett det beste av utvalget vårt. Ikke verst, for i tillegg til ungdommen som dro for å spille i Helsinki, er det også mange elementer involvert i de kanadiske ungdomsligaene.

Trenere liker vanligvis ikke å nevne navn offentlig, men Alexander Pashin han har scoret i hver kamp og fortjener å bli navngitt, sa Filatov igjen om forwarden som ledet Ängelholm-turneringen som målscorer med fire mål og seks poeng på tre kamper.

Finsk og svensk fornøyd også

På motstandersiden endte Finland på andreplass, etter å ha tapt sin første kamp mot Russland. For Sverige er viktigere enn tredjeplassen å finne en cruisingrytme til rett tid. Vi har tatt et stort skritt fremover siden juli-august-kampene hvor vi ikke spilte særlig bra. Her har vi vist at vi kan kjempe [contre ces équipes]sa den svenske treneren, Tomas Monten.

Forseelsen mangler fortsatt en målscorer av høy kvalitet, og dessverre for Monten og de svenske spillerne som kan bidra med poeng til troppen som f.eks. Lucas raymond og Alexander Holtz, spille i Nord-Amerika. I Raymonds tilfelle, hvis han ender opp i NHL, vil han sannsynligvis ikke være tilgjengelig i desember. Det har derimot Monten William Eklund i reserve da den 19 år gamle forwarden nettopp har returnert til Sverige fra San Jose Sharks.

Vi har gode keepere, forsvaret er solid, men vi har dessverre ikke mange spissspillere som skiller seg ut i SHL, eller som for eksempel kan spille mange minutter med powerplay, sa han. Kanskje er det å raskt glemme den sterke tilstedeværelsen av Simon Edvinsson, utmerket på den svenske blå linjen.

Til slutt hadde tsjekkerne en blandet turnering, og endte på fjerdeplass og hadde bare scoret fem mål. Hans toppscorer var forsvarsspilleren Jakub Sedivy, som hadde to assists, noe som ga ham uavgjort til turneringens 18. toppscorer.

Tyskland vinner på Lillehammer

Andre U-20-lag deltok i Four Nations-turneringen på Lillehammer, hvor Tyskland til slutt vant trofeet foran Sveits. Etter å ha startet med et 5-4-tap for Slovakia, kom Tyskland tilbake og slo Norge (4-2) og Sveits (5-2) og tok førsteplassen. 5-2 «derby»-seieren mot Sveits var en kamp som sto på spill, ettersom sveitserne tidligere hadde slått Norge (6-3) og Slovakia (5-3). Norge endte på tredjeplass etter 5-3 seier over Slovakia.

Vergen Niklas Lunemann strålte med en spareprosent på 92,7 %, den beste i turneringen, mens Maksymilian szuber, Joshua, Samanski og Florian Elias var blant toppscorerne, like bak sveitserne Simon Knak, som imponerte med fem mål og sju poeng på tre kamper.

Hviterussland vant nok en turnering i nabolandet Latvia foran Østerrike, det eneste førstedivisjonslaget i turneringen, mens Frankrike vant en firelagsturnering i Italia.

I likhet med høynivålagene forbereder de andre nasjonene seg til U20 verdensmesterskapsprogrammet i midten av desember: Divisjon IA er planlagt til Horsholm, Danmark; Divisjon IB i Tallinn, Estland; og divisjon IIA i Brasov, Romania. Ytterligere to grupper er planlagt til januar i Beograd, Serbia og Quaretaro, Mexico.


4 nasjoners turnering i Sverige

Russland – Finland: 6-3
Sverige – Tsjekkia: 5-0
Rep. tsjekkisk – Russland: 3-5
Sverige – Finland: 0-3
Finland – Tsjekkia: 4-2
Sverige – Russland: 2-5

Klassifisering : 1. Russland 9, 2. Finland 6, 3. Sverige 3, 4. Tsjekkia 0


4 nasjoners turnering i Norge

Slovakia – Tyskland. 5-4 tab
Suisse – Norge 6-3
Suisse – Slovakia. 5-3
Tyskland – Norge: 4-2
Tyskland – Suisse: 5-2
Norge – Slovakia: 5-3

Klassifisering : 1. Tyskland 7, 2. Sveits 6, 3. Norge 3, 4. Slovakia 2


4 nasjoners turnering i Latvia

Hviterussland – Østerrike: 4-1
Latvia – Danmark: 4-2
Danmark – Hviterussland: 1-8
Østerrike – Latvia: 2-1
Danmark – Østerrike: 3-2 ap
Latvia – Hviterussland: 1-6

Klassifisering: 1. Hviterussland 9, 2. Østerrike 4, 3. Latvia 3, 4. Danmark 2


You may also like