Home » ODLO og Burton slår seg sammen for et samarbeid, det er ikke så overraskende!

ODLO og Burton slår seg sammen for et samarbeid, det er ikke så overraskende!

by Liv Ullmann

Jake Burton Carpenter og Odd Roar Lofterød fikk aldri anledning til å møtes, det er et generasjonsspørsmål, men disse fargerike karakterene som på hver sin måte preget sin epoke, ville utvilsomt hatt stoff å diskutere, spesielt om nyvinninger. For hvis vi skylder demokratiseringen av snowboard til amerikaneren, er det takket være nordmannen, termoundertøyets far, at vi kan våge oss til alle breddegrader uten å miste helsen. Det er ikke overraskende at en linje designet i samarbeid mellom de to merkene i dag har sett lyset. Dens fordel? Materialer og design spesialdesignet for syklister.

Rart Lofterød-brøl. Dette navnet betyr kanskje ikke noe for deg, men uten å vite det skylder de fleste skiløpere, fjellklatrere eller polfarere det mye. Starter med design av innovativt teknisk undertøy, signert ODLO. For ikke å snakke om det kjente trelagsprinsippet, som vi kjenner veldig godt i dag innen stiløping og fotturer. Som ofte, svarte disse oppfinnelsene på et reelt behov. For Odd Roar Lofterød, med et avvikende og svært kreativt preg, handler det rett og slett om å sette ny fart i firmaet hans, stiftet i 1946, og gå fra produksjon av dameundertøy til termoklær. For barnet ditt, men ikke bare.

Da trente gutten hurtigløp som en del av det norske ungdomslandslaget. Vi er i Norge, vintrene er harde og treningen lang. Som en god far jobber geniale Odd Roar Lofterød med et nytt syntetisk stoff, laget av Helanca-fibre. Han produserte bukser som, ikke fornøyd med å holde barna hans varme, ville provosere misunnelse av idrettsutøvere på høyt nivå, men som også ville endre historien til familiebedriften. Merket ODLO, hentet fra ODd LOfterød. Forretningsmannen var så sikker på suksessen til virksomheten sin at han samme år registrerte varemerket over hele verden. Lykke til til ham, veldig snart vil disse termiske undertøyene bli avgjørende. Men Odd stopper ikke der.

I 1963 skapte han en elastisk, termoregulerende drakt for langrennsløpere og hurtigløpere som trengte å holde seg varme under konkurransene og ha det letteste utstyret som mulig. Et år senere dukket hele det norske OL-laget opp til vinter-OL i Innsbruck iført den kjente ODLO-drakten.

(ODLO)

Ti år senere, i 1972, på Sapporo-lekene, hadde ikke mindre enn tjuefem landslag som deltok i lekene på seg merkets siste innovasjon, ODLO-Thermic, hvis første helsyntetiske baselag eliminerer svette og holder de tørre idrettsutøverne. En reell revolusjon og også en reell investering for lagene som må betale for utstyret sitt selv. Men ODLO våtdrakten er nå et must for alle som ønsker å legge alle mulighetene på sin side og oppnå resultater. Til slutt, i 1973, ble det første helsyntetiske sportsundertøyet lansert. En innovasjon som vil bli installert sakte men sikkert ODLO i friluftsverdenen.

Slokar ODLO x Burton Collection
(ODLO x Burton)

Etter skiløpere, tilhengere, terrengsyklister og andre elskere av utendørssport er erobret.

Men for mange av oss er merkevarens mesterstrek utvilsomt populariseringen av lagkonseptet, muliggjort av oppfinnelsen av teknologi. Sportsklær system. Lag etter lag sørger for en perfekt balanse mellom fukttransport, temperaturregulering og beskyttelse mot ytre værelementer. BA BA i dag. En liten revolusjon på den tiden. Det første laget, i direkte kontakt med huden, regulerer temperaturen og holder kroppen tørr. Den andre holder på varmen og holder deg varm. Til slutt, den tredje, utvendig, beskytter mot dårlig vær.

Fra nå av, både i bakkene og på isen, har ikke ODLO lenger noe å bevise. Utfordringen, Odd Roar Jr, som erstattet faren, er fortsatt å finne andre steder. I 1994 lanserte merket sin første serie dedikert til løping, raskt etterfulgt av spesifikke kolleksjoner rettet mot andre utendørssporter, spesielt terrengsykling. For i ODLO-verkstedene, nå med base i Sveits, er det ingen fritid, tro mot ånden til den utrettelige Odd Roar Lofterød. Enten det beskytter mot elementene, isolerer mot kulde eller kjøler ned kroppen, er merket på alle fronter, med det eneste målet å forbedre utendørseventyrene dine.

Det var dem merkets forskere tenkte på da de utviklet den nye «Performance Wool from ODLO»-kolleksjonen. Modeller designet av tekniske ullblandinger som kombinerer merinoull (naturlig antimikrobiell, temperaturregulerende og fantastisk pustende) med høyytelses tekniske fibre. Målet? Overgår 100 % ull når det gjelder komfort og funksjonalitet. For sesongen 2023/24 er denne kolleksjonen tilgjengelig i fire forskjellige modeller. Revelstoke, tildelt ved ISPO, Kinship, PW 150 og… Slokar fra ODLO x Burton.

ODLO x Burton: nordmannens erfaring og Jakes stil

Et av de mest etterlengtede produktene denne sesongen er utvilsomt Slokar: ODLOs første snowboardkolleksjon, resultatet av et samarbeid med den legendariske snowboardpioneren, Rigg. Det skylder navnet sitt til et helikopter patentert av den slovenske filosofen og økonomen Ivan Slokar. Burton har tradisjon for å navngi produktene sine. [AK] med et navn inspirert av helikoptermodeller. Det rutete mønsteret til Slokar-grunnlaget er inspirert av en rotor sett ovenfra.

Designet for å passe den spesifikke stilen og behovene til snowboard, kombinerer denne sømløse serien ODLOs baselagekspertise og Burtons signaturstil.

Den er laget av en blanding av naturlige merino- og syntetiske fibre, som gir naturlig termoregulering, naturlig antimikrobiell beskyttelse (perfekt for å redusere lukt) og eksepsjonell fuktighetskontroll i alle situasjoner. Et produkt i tråd med filosofien til Jake Burton, som dessverre gikk bort i november 2019, og som ville ha tillatt ham å bli enda lenger i fjellet, som gjennom hele livet gjorde det til et ærespunkt å sykle i minst 100 dager. ett år.

Slokar ODLO x Burton Collection
(ODLO x Burton)

For mer informasjon om Slokar teknisk undertøy, besøk www.odlo.com

ODLO Blackcomb

Oppdag også Blackcomb-kolleksjonen

Resultatet av et samarbeid med Protect Our Winters Switzerland, Blackcomb-kolleksjonen tilbyr en rekke perfekt sammensatte baselag. De tørker raskt, gir usammenlignbar bevegelsesfrihet samt er svært pustende og isolerende i kaldt klima. De drar nytte av ZeroScent antibakteriell behandling av naturlig opprinnelse, som forhindrer ubehagelig lukt. Teknisk undertøy ideelt for ski, skiturer, langrenn og løping.

Toppbilde: ODLO x Burton

Emner :
Utstyr
ODLO

You may also like