Home » Oppfordrer til utvisning av agenter fra det iranske regimet fra Europa

Oppfordrer til utvisning av agenter fra det iranske regimet fra Europa

by Russell Crowe

Den 17. og 18. november behandlet en belgisk domstol anken til tre iranske agenter som hadde forsøkt å plante en kraftig bombe på det iranske opposisjonsmøtet i Frankrike i 2018. Nasimeh Naami, Amir Saadouni og Mehrdad Arefani var en del av den ledede celleterroristen. av en høytstående iransk terroristdiplomat, Assadollah Assadi.

Naami og Saadouni ble belgiske statsborgere på begynnelsen av 2000-tallet, etter år med å ha gledet seg over sin status som politiske flyktninger. Deres status som politiske flyktninger hindret dem ikke i å returnere i hemmelighet til Iran. Vel fremme i Iran mottok de ordre fra sine mestere ved det iranske departementet for etterretning og sikkerhet (VEVAK).

Naami og Saadouni ble arrestert med mer enn 500 gram TATP-eksplosiver mens de var på vei til «Free Iran»-demonstrasjonen. Under rettssaken deres 30. november og 3. desember 2020 ble det avslørt at de hadde mer enn 240 000 euro på bankkontoene og i kontanter hjemme hos dem.

Dokumenter innhentet av myndighetene fra 2010 til 2018 viste at Naami foretok minst 12 turer til Iran. I 2010 foretok han to turer, i 2011 en tur, i 2013 foretok han totalt fire besøk i løpet av 132 dager, i 2014 en tur, i 2015 to turer, i 2017 to turer. I 2018 foretok Saadouni også flere rundturer til Iran med og uten Naami.

Mehrdad Arefani, den andre dømte terroristen, hevdet at han var en «ateistisk poet» og nektet for å være en del av Assadis team. Mens hans falske påstand ble fordømt av Saadounis skrik: «han lyver». Arefani og hennes advokat brukte dette alibiet under anken hennes 18. november.

Saadouni hadde tilstått at Arfani var Assadis øyne og ører. «Hver gang han løy til Assadi om fakta om PMOI-hendelsene, visste Assadi på en eller annen måte at han løy. Mehrdad var alltid til stede. Derfor er jeg sikker på at han var i kontakt med Assadi, sa Saadouni.

Mens den belgiske domstolen behandlet ankesakene til den iranske terrorsøvncellen, arresterte svenske myndigheter en annen iransk spion. Den foreløpig uidentifiserte mistenkte ble pågrepet tirsdag, mistenkt for grov spionasje. Ifølge svenske myndigheter var han knyttet til Peyman Kia, en annen iransk agent som ble arrestert i september.

Ifølge svensk presse, Aftonbladet og Expressen var Kia en tidligere sjef for det svenske sikkerhetspolitiet som ble arrestert for å ha spionert på vegne av det iranske regimet mellom 2011 og 2015. Han hadde fått svensk statsborgerskap og jobbet som politidirektør Svensk sikkerhet offiser (SPO) og analytiker ved en svensk militær organisasjon.

I august 2021 ble også et iransk par som hadde fått flyktningstatus som utgir seg for å være afghanske statsborgere arrestert for spionasjeanklager.

Men Teheran-agenter ble ikke alltid arrestert før de forårsaket ytterligere skade på sikkerheten i Europa. I tillegg til de vellykkede attentatforsøkene på det iranske regimet på 1980- og 1990-tallet, som f.eks.drap på Dr. Kazem Rajavi i Genève eller Shapour Bakhtiar i Paris brøt mullahenes agenter sikkerheten på de øvre nivåene.

Saken om Per Sandberg, den tidligere norske fiskeriministeren, er et eksempel på hvordan Teheran-agenter har infiltrert maktens øvre lag i europeiske land. Den norske fiskeriministeren er blitt fanget i Teherans honningfelle av en kvinne, Bahareh Letnes.

Arrestasjonen og domfellelsen av terrorister og spioner av det iranske regimet er gode nyheter. Men det er naivt å anta at disse arrestasjonene og domfellelsene kan få slutt på den endemiske terrorismen til det iranske regimet i Europa.

Under rettssaken til Assadi ble det avslørt at han sto i spissen for et enormt nettverk av terrorisme og spionasje over hele Europa, med mange doble statsborgere og flyktninger på lønningslisten. Disse sovende cellene er under huden på europeiske byer og venter på at Teherans grønne lys skal slå inn. Dessverre har Assadi-nettverket holdt seg intakt, og dette er av stor bekymring ikke bare for iranske dissidenter, men også for europeiske borgere. Det bør bemerkes at hundrevis av fremtredende vestlige politikere var blant de 100 000 deltakerne i «Free Iran 2018»-rallyet.

Dessverre har europeiske ledere valgt sine kortsiktige interesser når de forhandler med Teheran om atomprogrammet. Men de må vite at disse handlingene bare vil oppmuntre gudfaren til internasjonal terrorisme til å skape mer kaos. Vestlige ledere må handle nå. De må stenge det iranske regimets ambassader, som er reder for spioner og terrorisme.

You may also like