Home » Telenor og Charoen Pokphand er enige om å slå sammen sine thailandske eiendeler

Telenor og Charoen Pokphand er enige om å slå sammen sine thailandske eiendeler

by Russell Crowe

Oslo (awp / afp) – Den norske operatøren Telenor og det thailandske konglomeratet Charoen Pokphand (CP) har blitt enige om å slå sammen sine thailandske telekomdatterselskaper Dtac og True for å skape en lokal gigant, kunngjorde de mandag.

Den nye enheten født av denne «sammenslåingen av likeverdige» vil ha rundt 55 millioner abonnenter og vil registrere proformainntekter på rundt 6,9 milliarder dollar (6,4 milliarder sveitsiske franc), ifølge 2020-data levert av Telenor.

Dets to morselskaper forventes å holde den på rundt 33,3% hver, mens resten er notert i Thailand.

Fusjonen avhenger fortsatt av grønt lys fra ulike styrer og aksjonærer, samt fra regulatoriske myndigheter, sier Telenor.

«Partene erkjenner at det ikke er noen sikkerhet for gjennomføringen av transaksjonen,» sa den norske operatøren i en uttalelse.

Den nye gruppen vil fokusere på ny teknologi i vid forstand, understreker CP.

«Det nye selskapet vil fokusere på å utvikle teknologibaserte virksomheter, skape et digitalt økosystem og etablere et investeringsfond for startups,» sa det thailandske konglomeratet i en egen uttalelse.

«Telekommunikasjonsaktiviteter vil alltid være i hjertet av forretningsstrukturen, men det er behov for mer oppmerksomhet for å utvikle våre evner innen nye teknologier: kunstig intelligens, sky, IoT (tingenes internett, red.anm.), smarte enheter, smarte byer og digitale løsninger for media”, spesifiserer administrerende direktør, Suphachai Chearavanont.

Tilstede i Nord-Europa og Sørøst-Asia er Telenor allerede i ferd med å slå sammen sitt malaysiske datterselskap, DiGi, med Celcom, kontrollert av malaysiske Axiata, for å danne en gruppe på rundt 10 milliarder euro.

Etter kuppet i Burma gikk gruppen også med på å selge datterselskapet i det landet, Telenor Myanmar, til den libanesiske finansmannen M1 Group, men transaksjonen har ennå ikke blitt realisert. Ifølge enkelte medier blir han møtt med fiendtlighet fra juntaen.

afp / buc

You may also like