Home » Pensjonsreform. Tog, energi, utdanning, søppeldunker… Oppdatering om streikene denne torsdagen 9. mars

Pensjonsreform. Tog, energi, utdanning, søppeldunker… Oppdatering om streikene denne torsdagen 9. mars

by Russell Crowe

Streiken mot pensjonsreformen bør fortsette å forstyrre SNCF-trafikken torsdag, mens gassterminaler og oljeraffinerier fortsatt er blokkert.

Av skriver med AFP
06:29

Mobiliseringen mot pensjonsreformen fortsetter. Det er her streikene er i sektorer hvor det er satt i gang en fornybar streikemelding, inkludert raffinerier, energi og transport, etter en travel dag onsdag.

Tog, T-bane, trikker og busser

Trafikken er fortsatt svært forstyrret på SNCF, til tross for en forbedring siden tirsdag.

En TGV Inoui og en Ouigo av tre bør sirkulere på torsdag. Ett av fire Intercités-tog er planlagt på dagtid, og de om natten er kansellert. To av fem TER-er vil bli utført i gjennomsnitt.

Trafikken vil også forbli avbrutt fredag, advarte SNCF.

Streiken vil fortsette i det minste på fredag ​​«men trafikken vil bli bedre», sa transportministeren Clément Beaune til LCI onsdag, mens Fabien Dumas, SUD-Rail føderale sekretær, kunngjør et trekk frem til minst mandag.

Alle fagforeningene i det offentlige selskapet har innkalt til fornybar streik.

Avhengig av region ser trafikken mer eller mindre komplisert ut.

Klikk for å forstørre bildet


raffinerier

Drivstoffforsendelser er fortsatt blokkert fra TotalEnergies og Esso-ExxonMobil-raffinerier i Frankrike, ofte med mål om å holde ut minst til fredag. Det gigantiske TotalEnergies drivstoffdepot nær Dunkerque, i Mardyck, burde til og med forbli fullstendig blokkert frem til 15. mars, sa Clément Mortier (FO) for eksempel til AFP.

FO- og CGT-foreningene til TotalEnergies-raffineriet i Feyzin (Rhône) foreslo onsdag for de streikende en herding av streiken, noe som ville resultere i produksjonsstans.

Raffineriene fortsetter å produsere drivstoff, men det må inntil videre lagres på stedet, i mangel av å kunne forlate. Når reservene på stedet er fulle, vil raffineriene måtte stoppe, men dette vil kreve flere dager eller til og med uker med nedstengning. I mellomtiden er de 10 000 stasjonene i Frankrike avhengige av 200 drivstoffdepoter.

Den ene var blokkert i flere timer ved Ambès, i elvemunningen til Gironde. Mangelen på drivstoff begynner å merkes på stasjonene, og oljetankskipene tilskriver det et snøskred av bilister: 5,78 % av stasjonene manglet minst én type drivstoff denne onsdag morgen (diesel eller bensin), ifølge data analyserte publikum . av AFP.

Gass

Tilførselen av det franske gassnettverket (gassrørledningene administrert av GRTgaz) til kundene opprettholdes, men volumene som sendes fra Storengys underjordiske lageranlegg er nå redusert «med 30 til 40 %», sa Frédéric Ben til AFP. , gasssjef. til CGT Energie, som hadde gitt et ultimatum til dette Engie-datterselskapet som forvalter det meste av de franske reservene, i naturlige hulrom.

Selskapet bekrefter dette overfor AFP, men sørger for at kundene ikke blir berørt for øyeblikket.

Ikke mer flytende naturgass (LNG) har blitt losset fra skip siden tirsdag, og streikende blokkerte landets fire LNG-havneterminaler.

Gassen fortsetter å ankomme med rørledning fra Norge eller Spania.

Elektrisitet

EDF-streikende overtok atomkraftverk, termiske og vannkraftverk i Frankrike og fjernet 15.000 megawatt (MW) fra strømnettet onsdag ettermiddag, ifølge Sébastien Ménesplier, CGT Energies generalsekretær, et svært høyt tall, tilsvarende 15 atomreaktorer, og mye mer enn dagene av forrige streik. EDF nevner et effekttap på 7.447 MW.

Lederen for høy- og svært høyspentlinjene, RTE, følger nøye med for å unngå kutt, og har beordret morgendråpene til å «passere morgenforbrukstoppen», sa han til AFP.

De brutale strømbruddene øker også i landet, etter initiativ fra Enedis-agenter: et Amazon-depot nær Pau; i Brignoles, i Var (underprefektur); og produsenter av fornybar energi i Corrèze og Allier, ifølge Enedis.

utdanning

Blokader, ofte delvise, skjedde i flere høyere utdanningsinstitusjoner onsdag, før en dag med ungdomsmobilisering og aksjon torsdag.

Studentforeningen L’Alternative rapporterte om blokkeringer ved rundt tretti institusjoner ved middagstid onsdag, inkludert universitetene i Grenoble, La Rochelle, Lille 2, Lyon 2 og 3, Rennes 2, Mulhouse, Dijon, Nantes eller Nanterre, samt ulike politiske opplæringsinstitutter. studier og nasjonale høyere arkitektskoler.

FSU, det første utdanningsforbundet, ba om at streiken skulle fortsette.

søppelmenn

Fagforeningene har innkalt til fornybar streik. Men antallet streikende varierer fra by til by.

fly

I luften vil mellom 20 og 30 % av flyvningene måtte kanselleres torsdag og fredag, samt tirsdag og onsdag, ba General Directorate of Civil Aeronautics (DGAC).

Air France planlegger å operere «nesten 8 av 10 flyvninger på torsdag, inkludert alle langdistanseflyvningene», men forsinkelser og kanselleringer i siste liten «kan ikke utelukkes».

havner

Streiken ble fulgt nøye med av havnearbeidere tirsdag og onsdag morgen, men blokader ble opphevet på ettermiddagen i Marseille-Fos, Le Havre, Rouen og Brest.

Det er godt mulig at nye aksjoner blir gjennomført denne torsdagen.

Interforbundet innkaller til to nye dager med mobilisering

For å forkaste risikoen for å drukne prosesjonene, oppfordrer fagforeningen, som alltid presenterer en samlet front, to nye dager med aksjoner og demonstrasjoner, først Lørdag 11. marsså neste uke, når senatet og forsamlingen skal prøve å komme til enighet i en felles blandet kommisjon (CMP) om lovforslaget som bærer reformen, er det svært sannsynlig mars, 15.

You may also like