Home » Zurich-aksjemarkedet: forventet åpning i grønt på grunn av amerikansk inflasjon.

Zurich-aksjemarkedet: forventet åpning i grønt på grunn av amerikansk inflasjon.

by Ashley Olsen

Zürich (awp) – Det sveitsiske aksjemarkedet var forventet å være i grønt på tirsdag på tidlige børser, etter å ha endt i nedgang dagen før. Investorer var optimistiske før ettermiddagspubliseringen av amerikanske inflasjonstall (KPI) for november, en nøkkelindikator.

New York-børsen stengte kraftig opp mandag, styrket av mulighetskjøp.

«Europeiske indekser forventes å åpne høyere i morgen etter at Wall Street stenger, styrket av håp om at amerikanske inflasjonstall som kommer i ettermiddag vil være under forventningene,» sa John Plassard. , fra Mirabaud Bank. «Dette kan tyde på at Fed vil ta en mer dueaktig tone i morgen kveld,» sa eksperten.

Den amerikanske sentralbanken vil, etter to dagers møte, kunngjøre sin beslutning om pengepolitikken onsdag kveld, og traderne forventer en halv prosentpoeng økning i styringsrenten. Dette vil ta sistnevnte mellom 4,25 % og 4,50 %, det høyeste på 15 år. På bare ett år ville den ha klatret fire og et halvt poeng, et historisk nivå.

Kunngjøringer fra Den europeiske sentralbanken (ECB) og den sveitsiske nasjonalbanken (SNB) vil også styrke finansmarkedene torsdag. Denne tirsdagen vil de makroøkonomiske nyhetene også mates av tall fra Tyskland, inkludert endelig inflasjon for november og ZEW-instituttets månedlige barometer som måler investorsentiment.

Klokken 08:14 var SMI opp 0,42 % til 11 079,73 poeng i henhold til indikasjoner før markedet fra Julius Bär. Alle nøkkelverdiene var en del av feiringen.

Richemont (+1,8%) registrerte den største midlertidige økningen. Dens Biel-baserte konkurrent Swatch (+1,8%), som utvikler seg på SLI-nivå, ble også favorisert av investorer

Uten spesifikk informasjon kommer Credit Suisse (+1,3 %) på andreplass, mens konkurrenten UBS (+0,3 %) går mer sjenert frem.

Tungvekterne til ratingen, Novartis (+0,7 %), Roche og Nestlé (+0,2 % hver) gikk videre med forskjellige hastigheter.

Novartis har fått grønt lys fra EU-kommisjonen for Pluvicto for behandling av en viss form for prostatakreft. Denne godkjenningen er gyldig i de 27 landene i EU samt Island, Norge, Nord-Irland og Liechtenstein.

Matgiganten og dens New Zealand-partner Fonterra selger sine aksjer i det brasilianske joint venture-selskapet Dairy Partners Americas (DPA) til det franske konsernet Lactalis,

På SLI-nivå kunngjorde Temenos (+1,3%) utvidelsen av samarbeidet med «et ledende amerikansk finansinstitutt». Pressemeldingen avslører ikke navnet på klienten eller de økonomiske retningslinjene for operasjonen.

På den bredere siden av markedet vil billeverandøren Autoneum (ingen kurs) ha en ny administrerende direktør (CEO) fra 27. mars 2023 i Eelco Spoelders skikkelse. Sistnevnte vil da etterfølge Matthias Holzammer, som har bestemt seg for å trekke seg av «familiemessige årsaker», men blir i selskapet til slutten av juni.

lk/vj

You may also like