Home » Polen – Sverige: resultat og dekning – EM i håndball 2022

Polen – Sverige: resultat og dekning – EM i håndball 2022

by Edvard Munch

FORHOLDET TIL POLEN – SVERIGE I EUROSPORT.PL

Biało-Czerwoni startet andre etappe av turneringen på verst tenkelig måte. Torsdag hadde de et knalltøft tap for Norge 31:42. Et døgn senere hadde de muligheten til å slette den flekken. Først av alt var det nødvendig å vinne. Før kampen mot Sverige var Biało-Czerwoni det eneste laget i gruppe II uten poeng. Dessverre ble det slik.

Polakker ineffektive med Sverige

Håndball-EM 2022 direkte på Eurosport og Player

Polakkene startet kampen med et angrep fra Michał Olejniczak og to vellykkede forsvar fra Mateusz Kornecki. Det så bra ut, men ikke lenge. Svenskene organiserte raskt rekkene, tok over noen baller og tok etter en kontring ledelsen 3:1.

Szymon Sićko spilte for Biało-Czerwonych, som rivalene hans fryktet mest. Det er hovedsakelig takket være deres handlinger at våre håndballspillere holdt seg i kampen. Etter Korneckis suksessrike show fant også Arkadiusz Moryto, Przemysław Krajewski og Dawid Dawydzik veien.

Se

Generelt var imidlertid polakkene svært ineffektive, så Trzy Koronys side klarte å opprettholde en ledelse med flere mål.

Etter 20 minutter tapte vi 5:9. På dette tidspunktet ringte trener Patryk Rombel time. Han forklarte til elevene at de forsvarte seg godt og at de bare måtte begynne å utnytte mulighetene sine i angrep. Det er lett å si, vanskeligere å gjøre. I stedet for mål for polakkene ble den svenske målvakten Tobias Thulins effektive forsvar mangedoblet.

Se

Polakkene dominerte første halvdel av kampen med Sverige i håndball-EM

Frem til pause tapte Romblas lag 6:14. Ingen i dette EM scoret færre mål på midten. Vi klarte å score kampens siste mål i det trettende minuttet. Det var umulig å vinne på denne måten.

Se

Sammendraget av første halvdel av kampen Polen - Sverige i håndball-EM

Samme etter pause.

Etter å ha byttet side, forbedret ikke polakkene effektiviteten. Jan Czuwara gikk tå til tå med Thulin tre ganger og hver gang var svensken best. Til slutt ble han kåret til kampens beste mann. Da vi klarte å beseire denne målvakten, tok Tre Kroners angrep raskt opp for mindre tap.

Se

Veltalende gest av en fan av polakkenes spill mot svenskene

Etter ti minutter sto det 10:20 for skandinavene. Allerede på dette tidspunktet var det klart at det praktisk talt var over. Til tross for det svært ugunstige resultatet, kjempet polakkene ambisiøst for hvert mål helt til slutten. Svenskene roterte troppen, forsvarte seg ikke så mye og beseiret til slutt rojiblancos 28:18.

Se

Polakkene tapte for svenskene i håndball-EM

Se

Sammendraget av 2. omgang av kampen Polen - Sverige i den europeiske håndballturneringen

I neste kamp i turneringen møter trener Romblas lag mot Russland søndag klokken 15.30.

De to beste lagene fra begge gruppene i andre fase av mesterskapet går videre til semifinalen. Bronsekampen og finalen – 30. januar i Budapest.

Polen – Sverige 18:28 (6:14)

Polen: Kornecki, Zembrzycki – Moryto 5, Krajewski 5, Syprzak 3, Dawydzik 2, Olejniczak 1, Sićko 1, Przybylski 1, Przytuła, Daszek, Jędraszczyk, Czuwara, Chrapkowski, Pilitowski

Sverige: Thulin – Mellegard 4, Wanne 4, Pettersson 4, Persson 3, Gottfridson 3, Johansson 3, Lagergren 2, Bergendahl 2, Sandell 2, Claar 1, Møller, Carlsbogard, Wallinius, Chrintz