Home » Politiet skyter død mann med knivangrepspatrulje

Politiet skyter død mann med knivangrepspatrulje

by Russell Crowe

Norsk politi meldte at de tirsdag (9. november) i Oslo hadde skutt og drept en mann bevæpnet med kniv som hadde forsøkt å stikke flere personer og deretter angrep en politipatrulje som hadde kommet for å pågripe ham. En politimann ble skadet under pågripelsesforsøket, som fant sted på en gate i Bislett-distriktet i den norske hovedstaden, bekrefter også politiet, som ikke tror på et angrep.

«Vi utelukker ingen motivasjon, men det er ingen informasjon på dette stadiet som tyder på et terrorangrep.« sa inspektør Egil Jørgen Brekke på en pressekonferanse. Politiet ønsker ikke å gi detaljer om identiteten til gjerningsmannen.

Angriperen ville allerede ha begått et angrep.

Ifølge den norske avisen Verdens Gang er han en russer i trettiårene som i desember 2020 ble dømt til psykiatrisk behandling etter et knivangrep ett år tidligere, allerede i Oslo. Politiet sa at han hadde permisjon fra den psykiatriske institusjonen hvor han ble behandlet. Vitnevideoer på sosiale medier lagt ut av norske medier viser at den mistenkte i bar overkropp og bevæpnet med en stor kniv, blir truffet minst to ganger av en politibil.

Etter å ha blitt kastet mot en vegg, skynder mannen seg mot kjøretøyet, klarer å åpne døren og løpe inn. «Politiet forsøkte å kjøre over ham mens de prøvde å knivstikke noen. Han angrep deretter politiet aktivt med kniv … og skudd ble avfyrt.Ifølge beretningen til operasjonssjef Tore Solberg under et improvisert pressepunkt, sendt på offentlig fjernsyn NRK. Han ble brakt til sykehus og døde av skadene.

You may also like