Home » Potetdagen 2021 og utgravninger i Celbowo. Tidligere gjester i Norge manglet det ikke på sunn rivalisering, moro og smerte.

Potetdagen 2021 og utgravninger i Celbowo. Tidligere gjester i Norge manglet det ikke på sunn rivalisering, moro og smerte.

by Russell Crowe

Kjærligheten til poteter knyttet igjen sammen innbyggerne i Puck-kommunen og deres gjester. Dette er det trettende møtet fullt av konkurranser, sunn konkurranse, moro og integrering. Søndag 26. september 2021 besøkte folket i Norge Puck kommune, som kom for å lære om de kasjubiske tradisjonene og deltok i utgravningene av Celbow.

Tradisjonen med Potetdagen i Puck-kommunen er knyttet til utgravninger som i gamle dager. KGW fra Puck kommune deltar ofte i potethøstkonkurransen; De bør kle seg for 1980-tallet eller tidligere. Denne gangen ble KGW med gjester fra utlandet som prøvde å samle blues i tide.

– Det er gjester fra Norge som, som en del av den kulturelle læringsutvekslingen, også de, kashubianere og vi nordmenn, deltok aktivt på arrangementene våre, og til og med gravde poteter for hånd, sa Tadeusz Puszkarczuk, ordfører i Puck-kommunen.

Potetdagen i Celbowo ser ut til å bli mer attraktiv for hvert år: det er ingen mangel på musikk, dans, konkurranser og konkurranser, ikke bare for Country Housewives Clubs, men også for deltakerne på potetfestivalen. Konkurransen omfattet søk etter en skjult potet eller en konkurranse om det lengste potetskallet.

Imidlertid fulgte de økte følelsene med den uvanlige konkurransen fra KGW-representasjonen til Puck-kommunen. «Utgravninger som gamle tider» – resultater:

  • KGW Domatówko 135 kg
  • KGW Strzelno 133 kg
  • KGW Mieroszyno 124 kg
  • KGW Łebcz 113 kg
  • KGW Żelistrzewo 97 kg
  • KGW Rekowo Górne 85 kg
  • KGW Brzyno 88 kg
  • Norges landslag 70 kg

Deltakere i denne konkurransen må også skifte til kostymer som refererer til 1980-tallet (og tidligere) av forrige århundre. Som vi har sett tidligere år, kan innbyggerne i Puck-kommunen vise en utrolig fantasi.

Alle fikk anledning til å spise blant annet deilige potetpannekaker, sild med pulkami, hjemmebakt kake. For barn er det blant annet gummibåter, vafler, ansiktsmaling, samvær, boder med leker, ballonger.

Villige mennesker kunne bli kjent med ulike varianter av poteter og landbruksutstyr av pommersk-mazovisk potetdyrking. Vintage traktorer fra entusiaster fra Żelistrzewo-gruppen Dzik Team ankom også Celbowo.

Artister fra Da Capo al Fine og bandene Bliza og Retro Voice opptrådte på Celbowo utendørsscene, og Kùńda-kabareten sørget for god stemning.

Senter for kultur, sport og turisme i kommunen Puck, KGW Celbowo, Celbowo rådhus, Rural Culture Club, Pomorskie-Mazowiecka Potato Breeding Association, Association «We and our Celbowo», for 13. gang, organiserer vi i fellesskap Poteten Dag i Celbowo.

Dette arrangementet er veldig populært hvert år blant innbyggerne i Puck-kommunen, og denne gangen var det ikke annerledes.

– Det er en god tid for møter og samtaler. Etter pandemien, perioden med slik publisering, kan det sees at folk ser frem til slike møter, frivillig deltar i konkurranser, oppsummerte lederen av Puck-kommunen. – Jeg er også glad for at denne festen, arrangert av Husmødreforeningen i Puck kommune, har vært en stor suksess.

You may also like