Home » Prinsesse Märtha Louise er forlovet med en selverklært sjaman, og gir fra seg sine offisielle plikter

Prinsesse Märtha Louise er forlovet med en selverklært sjaman, og gir fra seg sine offisielle plikter

by Edvard Munch

«Prinsessen og hennes forlovede Durek Verrett ønsker et klarere skille mellom deres egne aktiviteter og det kongelige husholdnings aktiviteter,» sa palasset i en uttalelse.

«Dette innebærer spesielt at de ikke lenger vil bruke tittelen prinsesse og ikke vil nevne medlemmer av kongehuset på deres sosiale nettverk, i medieproduksjoner eller i sammenheng med andre kommersielle aktiviteter,» fortsetter kongehuset, og spesifiserer imidlertid at Märtha Louise skal «beholde tittelen» som prinsesse.

Den eldste datteren til det norske kongeparet og fjerde i rekkefølgen, den 51 år gamle prinsessen hadde bestemt seg for å starte et nytt liv med en selverklært Hollywood-åndsguide, Durek Verrett.

Prinsessen er en eksentriker fra det skandinaviske riket som hevder å kunne kommunisere med engler, en gave hun prøver å dele gjennom kurs og utgivelse av bøker.

Durek Verrett regner seg selv som en «sjette generasjons sjaman», og teller kjendiser som Antonio Banderas og Gwyneth Paltrow blant sine følgere.

I palassets pressemelding hevder Märtha Louise å være «bevisst om viktigheten av forskningsbasert kunnskap».

– Jeg tror imidlertid også at det er komponenter av et godt liv og god fysisk og psykisk helse som ikke så lett kan oppsummeres i en vitenskapelig studie, legger han til.

«Åndelighet, intimitet med andre mennesker og dyr, yoga og meditasjon» kan være tilleggsfaktorer, det samme kan «varmen fra en hånd, en akupunkturnål, en krystall».

Prinsessen sier at hun hører «det skilles mellom «meg, en privatperson» og som medlem av kongefamilien, og ber om å respektere ens personlige visjon «uten å holde andre ansvarlige for det».

Et usannsynlig par, Märtha Louise og hennes forlovede kjemper for å vinne nordmenns hjerter. Ifølge ferske meningsmålinger vil mer enn halvparten av dem at hun skal gi fra seg prinsessetittelen.

Skilt fra en første ektemann som senere begikk selvmord, hadde den eldste datteren til kong Harald V allerede gitt avkall på de fleste av sine titler, inkludert «kongelig høyhet».

You may also like