Home » Rastorguyevs diskvalifikasjon vil føre til OL

Rastorguyevs diskvalifikasjon vil føre til OL

by Russell Crowe

Diskvalifikasjonen trådte i kraft 11. mars i år og avsluttes i september neste år, og det er derfor OL i Beijing tar den.

Han har også kansellert alle resultater oppnådd etter 1. juli 2020, så Rastorgujev vil miste tittelen europamester i individuell distanse. Den latviske skiskytteren har 21 dager på seg til å anke dommen.

Fredag ​​kveld tok ikke LETA-byrået kontakt med Rastorgujev, men visepresidenten i det latviske skiskytterforbundet (LBF) Gundars Upenieks bemerket at den mulige appellen avhenger av utøveren selv. Upenieks bemerket bare at dommen var uventet, fordi skiskytteren selv definitivt hadde forventet den motsatte avgjørelsen.

I mars ila Biathlon Integrity Unit (BIU) en midlertidig diskvalifikasjon for den 33 år gamle utøveren for ikke å ha vært på de varslede stedene tre ganger i løpet av en 12-måneders periode og ikke vært tilgjengelig for dopingkontroll. På idrettsutøverens anmodning henviste BIU saken til CAS, som utnevnte voldgiftsdommere som dannet en disiplinærkommisjon for å behandle saken.

Rastorguyev tilskrev bruddet på antidopingregelen til en teknisk feil. I en uttalelse fra mars understreket skiskytteren at IBUs avgjørelse ikke var helt overraskende, men snarere at han håpet å få høre den og vurdere alle fakta.

Det første bruddet ble oppdaget i oktober 2019 og det andre i juni 2020. CAS fant at i den tredje saken, i september 2020, hadde Rastorgujev ikke gitt fullstendig informasjon som oppfylte beviskravene, så i dette tilfellet var den heller ikke tilgjengelig kl. angitt tid og sted. Siden den tredje overtredelsen ikke var like alvorlig som de to første sakene, besluttet voldgiftsretten å redusere straffen fra 24 måneder til 18 måneder.

I følge World Anti-Doping Code er utøveren ansvarlig for riktig og presis plassering. Brudd på slike regler kan medføre diskvalifikasjon tilsvarende doping.

Som angitt i IBUs integritetsreglene, hvis en idrettsutøver blir funnet skyldig, er maksimumstiden for denne typen brudd to års diskvalifikasjon med mulighet for å redusere den til ett år. Diskvalifikasjonsperioden kan forkortes ved å bestemme graden av utøverens feil.

Rastorgujev avsluttet verdenscupsesongen 2020/2021 på plass 30. I andre halvdel av sesongen vant han et vellykket verdensmesterskap og vant gull på den individuelle distansen i EM.

Andre leser for tiden

You may also like