Home » Rekordmange jobber registrert i Norge

Rekordmange jobber registrert i Norge

by Russell Crowe

I år ble det lagt ut rekordmange annonser på Arbeids- og velferdsetatens (NAV) arbeidsportal.

NAV jobbtilbudsportal Antall ledige stillinger utlyst av arbeidsplassen.no har allerede nådd rekordhøye i år, selv om det fortsatt er to måneder igjen i år.

Så langt i år er det publisert nærmere 433.000 stillinger på portalen.

– Allerede i slutten av september er det i år lyst ut flere ledige stillinger enn i prepandemien i 2019, sier direktør Hans Christian Holte i NAV.

NAV anslår at det innen utgangen av 2021 totalt vil være registrert over 500.000 ledige stillinger i år.

Det er en spesiell etterspørsel etter arbeidskraft på enkelte områder. Ifølge direktøren i NAV er fagområdene reiseliv, servering, barnepass, salg og helsefag etterspurt.

H. Ch. Holte tror ikke at overfloden av jobber delvis kan forklares med at nordmenn kan være for krevende til jobber. Du er ikke i tvil om at denne situasjonen er mer knyttet til mangelen på nødvendige ferdigheter.

Videre påpeker H. Ch. Holte også at arbeidsmarkedet har kommet seg mye raskere enn forventet etter pandemien.

«Det kom bare til vår oppmerksomhet da. Faktisk trodde vi at det bare ville skje neste år,» sa Ch. Holte.

NAV-sjefen forklarer at det ikke er vanlig at arbeidsgivere har mange ledige stillinger og denne situasjonen gir hodebry. Som et resultat er arbeidsmarkedet i dag spesielt dynamisk og rikt på sysselsetting. Det er riktig at det er mange jobbsøkere samtidig.

H. Ch. Holte er bekymret for den økende trenden med langtidsledighet i Norge. Ifølge NAV-direktøren er antallet personer med arbeidsledighet fra halvannet til to år mer enn doblet siden i fjor.

«Dette er nok den største bekymringen for meg nå: Det er mange som har vært arbeidsledige lenge. Kanskje skyldes dette spesielle årsaker, som hull i curriculum vitae, vansker med språk eller helseproblemer. Det norske samfunnet må Vis nå velvilje og hjelp disse menneskene tilbake på arbeidsmarkedet, sa Ch. Holte.

Utarbeidet av thelocal.no og nrk.no.

Likte du det? Ta deg tid til å støtte Inga Kazakevičiūtė på Patreon!

Rekordmange jobber registrert i Norge

sfgdfg

You may also like