Home » Rekordoppslutning i New Zealand

Rekordoppslutning i New Zealand

by Edvard Munch

Nye oppmøterekorder er registrert for fotballkamper i New Zealand under verdensmesterskapet for kvinner. Det var 43 217 tilskuere på Eden Park i Auckland.

Dette representerer totalt 700 000 mennesker på landets stadioner siden starten av turneringen, ifølge forbundet.

Spania kvalifiserte seg denne tirsdagen til VM-finalen ved å slå Sverige (2-1) før 43 217 tilskuere på Eden Park, en rekord utlignet. For seieren til Spania mot Sveits i 16-delsfinalen, og Sveriges mot Japan i kvartfinalen hadde trukket like mange tilskuere.

Denne rekorden var allerede brutt ved åpningen av turneringen, da 42 137 personer hadde deltatt på seieren (1-0) til New Zealand, co-organisert med Australia, mot Norge, i Auckland.

Totalt deltok mer enn 700 000 mennesker på stadionene i de 29 kampene som ble arrangert i landet, og de tre siste kampene i konkurransen ble spilt (semifinale, liten finale og finale) i Australia.

«Denne turneringen har ført til en enorm endring i måten fotball, og spesielt kvinnefotball, blir sett på i New Zealand,» sa Andrew Pragnell, administrerende direktør i New Zealand Football.

«Siden den historiske åpningskampen på Eden Park, der Football Ferns beseiret Norge, har denne turneringen satt en ny standard for FIFAs verdensmesterskap for kvinner,» fortsatte hun.

Landet var også vertskap for verdensmesterskapet i cricket og rugby for kvinner i 2022, noe som beviser, ifølge Andrew Pragnell, at New Zealand kan «være vertskap for store begivenheter i verdensklasse».

/ATS

You may also like