Home » Ski gjenoppretter tapt: sjenerøs vinter gjenoppliver utendørs snøsport / Artikkel

Ski gjenoppretter tapt: sjenerøs vinter gjenoppliver utendørs snøsport / Artikkel

by Russell Crowe

(Alexander Meirans posisjon er spesifisert i teksten)
Man måtte glemme organiseringen av treningsleirene, men de beste unge talentene i langrenn fikk muligheten til å starte under junior-VM i Finland.

Den snørike vinteren har tillatt å komme seg til å gå på ski

Den snørike vinteren gjorde det definitivt lettere å tiltrekke seg unge skiløpere, sa Madonas Dainis Vuškāns. Hans mest kjente elev, Raimo Vīgants, vant en bronsemedalje ved verdensmesterskapet i rulleski i Madona i fjor. Vigant fikk muligheten til ikke bare å trene i en norsk klubb i langrennslandets store land, men også å fortsette studiene ved Geografisk fakultet ved Universitetet i Latvia, ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet i Trondheim.

Muligheten til å forberede seg hjemme for skiløpere er en stor bonus, understreket Vuškāns. Han ser imidlertid at det i ungdomskonkurransen blir vanskelig for latvierne å ligge over sekstiendeplassen i verden før et permanent fungerende landslag er opprettet. Det er også vanskelig å konkurrere med land som Slovakia og Tsjekkia, som har tatt en mer ambisiøs tilnærming til langrenn.

Selvfølgelig var det mindre snø i hovedstaden, men nok til at barn med foreldrene kunne bruke ruten i Pardaugava.

Ineta Kravale, den første olympiske langrennsløperen fra Latvia til å konkurrere i Lillehammer-OL, er en flerfoldig nasjonal mester fra Pļaviņas. For 11 år siden tok han bronsemedalje i langrenn-VM på 30 kilometer, og nå overfører han ferdighetene sine til de unge skiløperne i Arkadiaklubben.

Det hadde ikke vært en så god vinter på lenge, og utetreningstimene ble holdt for fullt, sa Kravale. For nybegynnere i Riga var den kilometerlange kunstsnøbanen i Victory Park spesielt nyttig.

Klassene ble også lagt merke til av mange foreldre, som har ført til at antallet små skiløpere på trening har økt betraktelig.

«Jo flere skiløpere, jo større utvalg. Det viktigste er å ha de beste å velge mellom. Det er en veldig viktig ting,» sa Kravale.

Aleksandrs Meirāns, leder av rekreasjonssenteret Alūksne «Paideri», innrømmet at mange skiløpere ikke husker stedet hvor ikke bare Andrejs Rastorgujevs, men også skiskytterens søstre Buliņas, lærte alfabetet til sport.

«Så mange skiløpere som det var i vinter, øynene mine har aldri sett det her,» sa Meiran. «De som en gang gikk bort fra kroppsøving og idrett lærte ikke å gå på ski, nå begynner de å lære å gå på ski i 35-40-årsalderen. Det er en indikasjon på at folk begynner å komme tilbake med tanken om at sport og vinter idrett er helsefremmende.»

Ski og skiskyting krever regelmessig trening, slik at vi kan nyte den etterlengtede snørike vinteren.

Når man deltar på internasjonale konkurranser, viser nivåforskjellen seg nettopp på grunn av de begrensede treningsmulighetene og mangelen på erfaring i konkurranse.

Dainis Vuškāns, som også er arrangør av flere konkurranser, sa at det burde søkes utviklingsmuligheter. Det er nye talenter, men det er vanskelig for trenere å komme videre fordi det ikke er noe system som baner vei for et landslag.

Skiskyting er en sport hvor du kan og bør gjøre mye individuelt arbeid, inkludert utstyr, skyting og trening. Denne gangen kan det være veldig nyttig for tenåringer, innrømmet Meirans.

Restriksjonene som var på plass om vinteren opprettholdt mulighetene for å forbedre både ski og skyting. Hvis unge idrettsutøvere vanligvis dukker opp på idrettsskoler, var det i vinter mer tid til å trene, fordi konkurransen ikke fant sted, forklarte Meirāns.

Til helgen avslutter skiskytterne vintersesongen «i», og avslutter siste etappe av verdenscuppen i Sverige.

Feil i artikkelen?

Marker teksten og trykk Ctrl + Enterfor å sende utdraget til redaktøren.

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende teksten som skal redigeres!

You may also like