Home » Skiskyting. Johannes Boe og Norge vinner sesongens første stafett, Blues på pallen

Skiskyting. Johannes Boe og Norge vinner sesongens første stafett, Blues på pallen

by Edvard Munch

Litt bak i åpningsrennet for sesongen kom det franske laget tilbake med en pallplassering i den første herrestafetten i Kontiolahti (Finland).

Norge og Tyskland, bedre i skyting, degraderte Frankrike til 3. plass, men alle franskmennene var fornøyde med løpet, bortsett fra Fabien Claude.

5 topper for Fabien Claude

Rookien Eric Perrot ble lansert som den første flaggbæreren og startet en perfekt start, uten feil og med en stafett gitt under best mulige forhold. Det var vanskeligere for Fabien Claude, vant til å gå ut, som brukte fem knagger totalt, men tok over på 4. plass, 29 sekunder bak teten.

Emilien Jacquelin hadde ideelt sett startet oppstigningen ved å komme tilbake 5 sekunder bak de ledende skiskytterne Tarjei Boe fra Norge og Benedikt Doll fra Tyskland. Feilen ligger i den sakte snøen, Blues ble tredje og Quentin Fillon Maillets to feil, den ene på det liggende skuddet og den andre på det stående skuddet, tillot dem ikke å håpe på noe bedre.

For sesongens første stafett er det en meget tilfredsstillende tredjeplass for det franske laget før de gjenopptar individuelle løp på lørdag med sprinten.

Løpet ble litt vanskeligere for franskmennene, til tross for at de klarte å ta 4. plass takket være de flotte etappene til Anaïs Chevalier-Bouchet og Julia Simon. I ledelsen var Sverige urørlig og avsluttet med mer enn tretti sekunder over Tyskland og Norge.

Forrige sesongs IBU Cup-mester Lou Jeanmonnot hadde startet Bleues dårlig ved å sende stafettpinnen med 4 feil. Bak klarte Anais Chevalier-Bouchet å gjenopplive franskmennene i stafetten. Den andre løperen fylte på med sine to slag og ga til og med ledelsen til søsteren hennes, Chloé. «Jeg satte mine standarder i dag. Dessuten er det i en stafett, når du vet at mine siste var kaotiske, så er det fint”, analyserte han på slutten av karrieren.

Julia Simon er en suksess

Dessverre klarte ikke Chloé Chevalier å opprettholde ledelsen, og med tre valg, inkludert ett etter lange sekunder, ble franskkvinnen nummer fem, 47 sekunder bak Sverige.

Til tross for sine raske skudd og skifart, klarte Julia Simon bare å ta Les Bleues til foten av pallen.

You may also like