Home » Solar Magazine – Norsk Solar Panel Maker REC Group kjøpt opp av indisk milliardær

Solar Magazine – Norsk Solar Panel Maker REC Group kjøpt opp av indisk milliardær

by Russell Crowe

REC-gruppen i Norge er kjøpt opp av Reliance Industries of India. Selskapet til milliardæren Mukesh Ambani, den rikeste mannen i Asia, opererer blant annet innen olje-, energi-, teknologi- og telekommunikasjonssektorene.

Reliance Industries var nylig i nyhetene fordi de forberedte et overtakelsestilbud på det nederlandske teleselskapet T-Mobile. Reliance Industries er det største privateide selskapet i India målt i markedsverdi med en årlig omsetning på USD 73,8 milliarder.

Utvidelsesplaner
Oppkjøpet av REC Group vil skje gjennom Reliance New Energy Solar, et datterselskap av Reliance Industries. Oppkjøpet, som det allerede er signert en bindende avtale for, vil tillate REC Group å fremskynde sine ekspansjonsplaner.

RECs produksjonsevne har begrenset selskapet til å betjene flere kunder i flere markeder som etterspør selskapets produkter. Denne nye eieren vil tillate REC å skalere raskt og bedre betjene sin voksende kunde- og sluttbrukerbase.

Mer og 5 gigawattpiek
Med Reliances finansielle styrke har REC som mål å vokse til mer enn 5 gigawatt maksimal produksjonskapasitet for solcellepaneler i Singapore, Europa og USA i løpet av de neste 2-3 årene.

REC Group ble grunnlagt i 1996 i Oslo. Selskapet produserer fortsatt silisium i Norge, et viktig råstoff til wafere og solceller til solcellepaneler, men produksjonen av solcellepaneler skjer i Singapore.

Gigafabriek i India
I India planlegger Reliance å bruke REC Group-teknologi i sin fullt vertikalt integrerte gigafabrikk, hvor hele produksjonskjeden er representert; fra silisium til solcellepanel.

Gigafabrikken, Dhirubhai Ambani Green Energy Giga Complex i Jamnagar, vil i utgangspunktet ha en produksjonskapasitet på 4 toppgigawatt per år. Det skulle til slutt vokse til en topp på 10 gigawatt per år.

Se REC Solars solcellepaneler her i Solar Magazine Product Finder.

You may also like