Home » Sportsklær har en ubehagelig lukt: hva du skal gjøre for å forhindre det

Sportsklær har en ubehagelig lukt: hva du skal gjøre for å forhindre det

by Russell Crowe

Et spesialutviklet sportstøymateriale leder svetten til overflaten av stoffet slik at vi ikke blir for varme eller gjennomvåte av svette selv. De fleste sportsklær har en rekke designersømmer og sømmer som samler opp ekstra smuss og lukt. Vaskemiddel i pulverform er ikke alltid i stand til å rengjøre dem, noen ganger får det til og med skitt til å trenge dypere inn i stoffet til sportsklær.

Siden sportsklær tørker veldig raskt, glemmer du noen ganger å vaske dem umiddelbart etter sport, da ser det ut til at de allerede er tørre og rene nok. Hvordan sørger du for at dyre sportsklær ikke lukter svette etter noen treningsøkter?

Svett sportstøy skal ikke kastes til bunnen av klesboksen.

Hvis du ikke har tenkt å vaske det med en gang, er det best å tørke det fra begynnelsen, klærne dine vil være beskyttet mot vekst av svettebakterier.

Ikke bruk dobbelt vaskemiddel på sportsklærne dine,

håper å få den vonde lukten av svette. En overdose av vaskemiddel i pulverform kan føre til vekst av muggsopp og bakterier på klær. To teskjeer pulver vil være nok til å vaske et parti i vaskemaskinen. Prøv å tilsette halvparten eller ¾ mindre vaskemiddel enn før.

Ikke bruk tøymykner for å skylle sportsklær.

Skyllemiddelet kan tette fibrene i sportstøystoffet, og forhindre at vaskepulveret vasker bort skitt og ubehagelig lukt grundig neste gang.

Skyllevann bestående av 1 del eddik og 4 deler vann kan brukes til å nøytralisere lukt.

Bløtlegg klærne i 30 minutter. Det andre alternativet er å bruke kaldt vann oksygenblekemiddel og bløtlegge klærne hele dagen.

Relaterte nyheter

Andre leser for tiden

You may also like