Home » Svært høye energikostnader: «Ta hensyn til 900 euro ekstra»

Svært høye energikostnader: «Ta hensyn til 900 euro ekstra»

by Russell Crowe

Skapet vil tilby kompensasjon, men er dette nok? Og er stigende energipriser en vekker for å gjøre boliger mer bærekraftige enda raskere? På talkshowet De Staat van Drenthe diskuterer programleder Marjolein Lauret disse problemene med ulike gjester.

«Unik situasjon»

Gasskranen i Groningen er stengt. Vi er avhengige av utenlandsk gass, vi har hatt en kald vinter og vår og økonomien fungerer igjen. De er ingrediensene i økende energipriser.

Ben Woldring, født og oppvokst i Groningen, snakker om en unik situasjon. «Skadene forårsaket av jordskjelvet og tregheten i håndteringen sørger for at gasskranen i Groningen stenger raskere. Den skadebehandlingen har høyeste prioritet. Men jeg tror folket i Groningen er realistiske og jeg tror også de vil dra. veldig raskt. Det er ikke en overgang, fordi det ordet innebærer en gradvis overgang.»

Woldring er eieren av energisammenligningssiden Gaslicht.com. Målet med dette selskapet er å gi forbrukere, institusjoner og selskaper uavhengig og objektiv informasjon om tjenestene og prisene til nederlandske energileverandører.

Skyhøye priser

Woldring viser en graf over gass- og strømforsyningskostnader det siste året. (se bildet over) «Du kan se av dette at prisene er tredoblet for en gjennomsnittlig husholdning. Før utbruddet av korona-pandemien var disse kostnadene 600 euro, nå har de steget til 1 870 euro, som er nesten tre ganger.»

Ikke bare avgifter, men avgifter har stille doblet seg på ti år. «Nå består mer enn halvparten av en gjennomsnittlig energiregning av energiavgifter, bærekraftig energilagring og ytterligere 21 % merverdiavgift totalt.»

(Se diagrammet nedenfor for statlig skatteøkning)

«Sjokkerende»

Woldring har erfart at energiselskapene setter opp sine variable rater på forhånd. «Tradisjonelt gjør de det i januar og juli, nå ser vi at de allerede gjør det i november. For de kundene som allerede lover det mange andre vil oppleve. Folk må ta høyde for en økning på ni hundre euro. «Kunder som har en fastrentekontrakt trenger ikke å bekymre seg for øyeblikket.

Kompensasjon

Skapet går over broen. Husholdningene kompenseres med rundt 400 euro. Woldring mener mange husholdninger ville blitt bedre kompensert ellers. «Energiavgiften på elektrisitet reverseres, men gassavgiften forblir den samme. Mange vil tjene mer på en lavere gassavgift.» Videre fordømmer Woldring politikken som følges av Nederland. «Vi er for avhengige av utenlandsk gass. Nederland har ikke avtaler som sier at minkende gassreserver må fylles på. Landene rundt oss har avtaler for eksempel med Russland og Norge. Det er sjokkerende.»

Faller energiprisene?

Woldring råder folk som har en strømkontrakt som går ut til å ikke gjøre noe foreløpig. «Det er det fornuftige å gjøre akkurat nå. Russland vil fylle på lagrene våre i begynnelsen av november. Disse høye prisene er ikke en permanent situasjon, vi forventer at prisene vil falle i april. Det kan være litt før eller siden avhengig av hvor alvorlig det blir . vintersett «.

Derfor er meteorologen Roland van der Zwaag allerede i gang med en spådom om den kommende vinterperioden i De Staat van Drenthe. For jo kaldere vinteren er, jo høyere energiregning.

Gjester ved bordet

Ikke bare Ben Woldring fra energisammenligningsnettstedet Gaslicht.com slutter seg til De Staat van Drenthe. Paulien van der Weide bor i et sosialt utleiehus. Hun viser hvordan hun mater fuglene ute. «Jeg er redd for sluttregningen. Jeg har bare ikke pengene.»

Jelte Sikkema fra Drents Energieloket forklarer hva du kan gjøre bedre som boligeier hvis du vil spare energi. Drents Energieloket tilbyr huseiere i Drenthe uavhengige råd om hvordan de kan spare energi eller generere bærekraftig energi i deres nåværende bolig.

Den fjerde gjesten ved De Staat van Drenthes bord er Eddy Veenstra fra nettoperatøren Rendo. Han ser en fremtid innen grønn gass og grønt hydrogen. — Atomkraft må også diskuteres på nytt. Rendo leverer gass, elektrisitet og fiberoptikk til husholdninger og bedrifter i Drenthe og Overijssel.

På talkshowet De Staat van Drenthe diskuterer programleder Marjolein Lauret et tema som er viktig for provinsen vår med skiftende gjester. Denne gangen handler sendingen om stigende energipriser. Delstaten Drenthe kan sees i kveld klokken 19.15 og 23.15. Showet gjentas søndag klokken 10.00 og 14.30 Eller se sendingen nedenfor:

«data-revoke =»«>

You may also like