Home » I Norge stormer det til Paralympiske kåring. «Fornærmer anstendighet» – slalåm

I Norge stormer det til Paralympiske kåring. «Fornærmer anstendighet» – slalåm

by Edvard Munch

– Vel, vi er vant til å vinne slike halve premier – sa Pedersen i et intervju med NRK.

Det var ikke første gang han mottok en kontroversiell pris for å ha vunnet en prestisjefylt konkurranse. For et år siden belønnet arrangørene ham med fem kilo ost. I år gikk de enda lenger med en kopp te pakket inn i klar folie til vinneren av Steinach am Brenner-arrangementet. Andre medaljevinnere mottok også lignende priser.

– Denne prisen er i hovedsak respektløs – sa Jan Petter Saltvedt, NRK-kommentator. «Å foreslå en slik pris er en krenkelse av anstendighet,» la han til.

venter på endringer

Norske idrettsutøvere snakker også på lignende måte.

– Det virker nesten som en provokasjon. Hvis noen skal gi cupen i premie, tror jeg ikke han kan kalles arrangør av verdenscupkonkurransen, sier Granerud uten å nøle. – Det er veldig synd.

«Jeg synes det er svakt», gjentok Johansson. – Noe må endres i denne saken.

Interessenten prøver selv å fokusere først og fremst på å nå sine sportslige mål.

– Det at vi får en kopp te er ikke helt riktig. Men det er hva det er. På slutten av dagen må vi fokusere på sporten, som er sentrum for min oppmerksomhet, sa den firedobbelte verdenscupvinneren.

Denne sesongen leder han selvsikkert konkurransen om det femte trofeet. For en uke siden i Steinach am Brenner vant han to ganger i super-gi og tre dager senere vant han også storslalåm. I sistnevnte konkurranse vant han gullmedaljen i Pyeongchang paralympiske leker for Norge.

Jeg kunne gjøre noe bra

Boe prøver å finne glødende sider om dette.

«Så vidt jeg vet, vil han trolig selge denne koppen for en god pris til noen hyggelige folk», spår skiskytteren.

For et år siden satte Pedersen opp en fem kilos skive med ost til et veldedig arrangement. Kjøperen betalte PLN 50 000 for denne unike prisen. Norske kroner (tilsvarer ca. 22,5 tusen PLN – red.).

Seriearrangørene, som svar på beskyldninger om å behandle Para-idrettsutøvere lett, begrenset seg til en kort uttalelse.

– World Para Snow Sports er på et begrenset budsjett. Vi fokuserer hovedsakelig på investeringer i utvikling av idrettsutøvere og deres forberedelse til trening og konkurranser – sa pressesjefen i forbundet, Rafael Maranhao. – Jeg håper at under verdenscupen på Lillehammer vil arrangørene ta mer hensyn til utøverne og deres fantastiske prestasjoner.

Źródło: Getty Images Jesper Saltvik Pedersen

Forfatter: macz / TG
/
Kilde: eurosport.pl, nrk.no

You may also like

Leave a Comment