Home » Latvias fotballag møter stjerneklare Nederland hjemme

Latvias fotballag møter stjerneklare Nederland hjemme

by Russell Crowe

Det latviske fotballaget for menn vil i dag konkurrere med det stjernespekkede Nederland i den syvende kampen i kvalifiseringssyklusen for verdensmesterskapet i 2022 på Daugava Stadium. Kampen starter klokken 21.45 og sendes direkte på TV6.

Mandag stiller Latvia sterkt med Tyrkia på Daugava Stadium. På slutten av syklusen besøker Latvia Norge og Gibraltar i november.

Sammenlignet med septemberleiren ble ikke tre spillere med på laget denne gangen: spiss Dāvis Ikaunieks, midtbanespillerne Kristers Tobers og Renārs Varslavāns. Førstnevnte er ute av spilltrening, sistnevnte kan ikke komme på landslaget på grunn av skade, men denne gangen har Warszawa en sjanse til å bevise seg i U21-laget. På sin side, fra U21-laget, ble listen over kandidater supplert med midtbanespiller Daniels Ontužāns, samt keeper Krišjānis Zviedris.

I den første kampen mot Nederland må det latviske laget gi avkall på Vladislav Gutkovski, som har akkumulert en advarselsregel etter forrige kamp i Montenegro og oppnådd en automatisk diskvalifikasjon for én kamp.

Den nederlandske lagkameraten Lewis van Gals har invitert 26 spillere til landslaget, inkludert to nykommere. Til nå har ikke Mark Flecken, målvakten til den tyske fotballklubben Freiburg, og Noah Lang, spissen på det belgiske laget, spilt for landslaget.

Nederlenderne forbereder seg til kampene med forskjellige stjerner, som Virginia van Deik, Memphis Depay, Frankie de Jong, Luke de Jong, Matthia de Liht og Jeordin Weinaldum.

I kampen som fant sted i mars tapte Latvia 0: 2. Det latviske laget er rangert 135 på FIFA-rankingen, mens Nederland er rangert som 11. I de fire foregående kampene har Nederland vunnet uten å score mål i ingen av kampene. spillene.

I undergruppe G har Nederland og Norge 13 poeng etter seks kamper, Tyrkia har 11 poeng, Montenegro har åtte poeng og Latvia har fem poeng, men Gibraltar ligger fortsatt på undersiden.

På europeisk nivå er prøvene delt inn i ti undergrupper, fem ganger fem og fem ganger seks. Ti gruppevinnere vil kvalifisere seg til verdenscupfinalen, og ti andreplassvinnere og de to beste UEFA-nasjonene i undergruppene vil være utenfor de to beste.

I knockout-turneringen vil 12 lag bli delt inn i tre «play-off»-etapper, hvor det i mars 2022 skal bestemmes ytterligere tre deltakere i den endelige turneringen.

VM-finalen går i Qatar, og på grunn av varmen spilles turneringen vinterstid fra 21. november til 18. desember.

You may also like