Home » Svømmeren Semyonov havner på åttende plass i Tokyo Paralympics distansefinale / artikkel

by Russell Crowe

Semjonovs kom i mål i S8-testgruppen på ett minutt og 10,44 sekunder. Tittelen som paralympisk mester ble vunnet av amerikanske Robert Griswold med ny verdensrekord på ett minutt og 2,55 sekunder. Sølv og bronse ble delt av Inigo Lopiss-Sans (1: 06.82) og Liu Fencji (1: 07.09), en kinesisk svømmer.

Yuri Semyonovs svømmetur i finalen

Det ble allerede meldt at Semjonov delte syvendeplassen i innledende fredag ​​og sikret deltakelse i finalen, hvor kampen om medaljene fortsatte. Semyonov delte 3. plassen i sin innledende svømmetur med et resultat på ett minutt og 9,88 sekunder. 11 deltakere deltok i innledende, hvor den raskeste var i finalen.

Yuri Semyonov svømte i innledende

Etter å ha startet i innledende, innrømmet Yuri at følelsen av spenning handler om å vinne EM.

«Alt gjør vondt, beina mine gjorde vondt. De siste meterne var veldig harde. Nå må vi hvile, svømme. Hvis alt går bra, skal jeg prøve å forbedre resultatet i finalen. Yuri». [reizi] Mens jeg svømte i bassenget kjente jeg ikke lenger på føttene, jeg var veldig opprørt og gikk bare videre. Min kollega fra Japan hadde samme resultat og det er bra at vi ligger på en syvende plass. Hvis noen var foran oss og de begge var på åttendeplass, ville vi måtte svømme distansen igjen og vinneren ville gå videre til finalen.»

Tidligere på fredag ​​vant Diāna Dadzīte en sølvmedalje i diskoskast, og sikret Latvias førstepremie under de paralympiske leker i Tokyo.