Home » Tog og ferger kansellert på grunn av dårlig vær i Nord-Europa

Tog og ferger kansellert på grunn av dårlig vær i Nord-Europa

by Ashley Olsen

KØBENHAVN (AP) – En kraftig Nordsjøstorm rammet Nord-Europa fredag, og forårsaket kansellering av dusinvis av jernbane- og skipsforbindelser i Nord-Danmark og Sør-Sverige, sa det danske værbyrået, som advarte om orkanvind.

Stormen Otto forventes å spore østover mot Sverige og Østersjøen. Det fryktes strømbrudd i Finland i slutten av uken.

Den norske meteorologen Håkon Mjelstad sa til lokale medier at et «ganske kraftig» lavtrykkssystem er ansvarlig for uværet.

Ferger er innstilt i Sør-Norge. Rundt 5000 passasjerer må vente til minst lørdag før de kan krysse inn i Nord-Danmark og Sør-Norge, ifølge den danske kringkasteren DR.

Stormen rammer på slutten av en ukes ferie i Danmark. Flere togforbindelser over hele landet er også kansellert. Myndighetene advarte mot å krysse broer i lette kjøretøy, inkludert broen mellom København og den svenske byen Malmö.

De rundt 300 beboerne i tre bygninger fra 1950-tallet ble evakuert fra sine bakketopphus i København som en forholdsregel på grunn av mulig sterk vind.

Vindkast fra orkanstyrke ble målt fredag ​​ved Thorsminde, en fiskerlandsby langs Danmarks Svartehavskyst.

Det er rapportert om opprevne trær og vindblåste gjenstander i hele Danmark. I Sør-Sverige er flere togforbindelser kansellert på grunn av frykt for at trær eller andre gjenstander kan ha falt ned på skinnene.

En maritim forbindelse med Nord-Tyskland ble også avbrutt, ettersom uværet rammer den nordlige kysten av Tyskland i Østersjøen.

Stormen Otto genererte vindkast på 130 kilometer i timen i Skottland og Nord-England. Fly- og jernbaneforbindelser er kansellert. Det er rapportert om titusenvis av strømbrudd i Nordøst-England.

You may also like