Home » Tysk rettsvesen ber Nintendo respektere angreretten i eShop – Nyheter

Tysk rettsvesen ber Nintendo respektere angreretten i eShop – Nyheter

by Russell Crowe

Som den er, kan en Switch-spiller få refusjon for et reservert spill hvis det fortsatt er syv dager eller mer unna utgivelsen. Etter denne perioden avviser Nintendo enhver refusjon og får brukeren til å krysse av i en boks for å be dem om å frasi seg angreretten. «Denne ekstra angreretten som tillater kansellering av en forhåndsbestilling, kan kun utøves senest syv dager før utgivelsesdatoen for programvaren.«, Vi kan lese på Nintendos nettsider. Dette tiltaket som ble introdusert i september 2020, eksisterer ikke i PlayStation Store og Microsoft Store, hvis brukere kan be om refusjon ved forhåndsbestilling frem til utgivelsesdatoen for innholdet.

Si din mening !
Velge GK 2021-priser

Delta

Nintendo hadde i årevis vært i trådkorset til forbrukerforeninger i Tyskland og Norge, som tok saken for retten. Men i desember 2020 avgjorde Frankfurts regionale domstol at betingelsene Nintendo presenterte var lovlige. En kjennelse som foreningene bestemte seg for å anke ved å anke til Frankfurt Regional High Court, som stred mot den første dommen.

Nintendos argument var spesielt basert på det faktum at noen av spillene deres kan forhåndslastes ned på Switch før de aktiveres på lanseringsdagen, noe som antyder at transaksjonen allerede er utført. Til dette svarte forbrukerforeningene at selv om et spill var forhåndslastet, betyr det faktum at det ikke kan brukes at produktet ikke har noen verdi for kjøperen før lanseringsdagen, og at Nintendo-kontrakten derfor ikke ble oppfylt i uansett.

I følge utgivelse fra Federal Consumers Association, aksepterte Nintendo rettens dom og har angivelig allerede endret eShop-reglene i Tyskland og Norge tilsvarende. Det er imidlertid ukjent om muligheten for å kansellere en forhåndsbestilling til siste øyeblikk også vil gjelde for andre land i Europa eller til og med verden.

«Angreretten er en viktig prestasjon i forbrukerbeskyttelsen og virksomheter må ikke omgå den. Det er bra at Nintendo nå må gi forbrukerne den angreretten de har krav på.sier Rosemarie Rodden fra Federal Consumers Association.

Husk at EU-loven om forbrukerens angrerett krever at kjøperen har minimum 14 dager på seg til å ombestemme seg om fjernkjøpet. EU-siden Forklare at det å be forbrukeren om å frasi seg angreretten bare gir mening dersom «levering av tjeneste» begynner, som i tilfelle et videospill betyr å kunne begynne å spille.

You may also like