Home » Ukraina: Russland ville forberede en offensiv med 175 000 soldater

Ukraina: Russland ville forberede en offensiv med 175 000 soldater

by Russell Crowe

TILnår Kiev frykter ytterligere aggresjon fra Russland, den amerikanske avisen Washington Post sa fredag ​​3. desember at landet ledet av Vladimir Poutine vil forberede en offensiv mot Ukraina, som vil involvere opptil 175 000 soldater, fra neste år. Moskva forbereder seg på å lansere «100 bataljoner som består av taktiske grupper med en estimert styrke på 175 000 mann, samt stridsvogner, artilleri og annet utstyr», sa en høytstående amerikansk tjenestemann til avisen på betingelse av anonymitet.

På spørsmål fra Agence France-Presse, nektet Pentagon å kommentere etterretningsinformasjonen, men sa at de var «veldig bekymret over bevisene for Russlands planer for aggressiv handling mot Ukraina». «Vi fortsetter å støtte lettelsen av spenningene i regionen og en diplomatisk løsning på konflikten i det østlige Ukraina,» sa Pentagon-talsmann oberstløytnant Tony Semelroth. Russiske styrker konsentrerer seg på fire forskjellige steder med 50 taktiske kampgrupper Washington Post, med henvisning til et amerikansk militærdokument.

En «flott stigning»

Joe Biden økte presset på Russland fredag, og sa at han forbereder «initiativer» for å forsvare Ukraina i tilfelle en invasjon, etter konsentrasjonen av russiske tropper nær grensen til Ukraina. Ukrainske etterretningstjenester mener at «den mest sannsynlige perioden» for å fullføre russiske forberedelser til en «stor eskalering» er i slutten av januar, sa den ukrainske forsvarsjustisministeren Oleksiï Reznikov til parlamentet.

Ifølge ham kunne rundt 100.000 russiske soldater delta i en eventuell offensiv. «Eskalering er et mulig scenario, men ikke uunngåelig. Vår oppgave er å forhindre det, understreket statsråden. Russland har allerede «startet militærøvelser i nærheten av Ukraina» og «tester kommunikasjonen sin», sa han.

LES OGSÅRussland-Ukraina: en kamp med ulik hærer

– Vi er dypt bekymret over Russlands planer for en ny aggresjon mot Ukraina, sa USAs utenriksminister Antony Blinken torsdag, sammen med sin russiske kollega Sergey Lavrov, som han sa han møtte i Stockholm, og gjenopptok sine anklager dagen før da han første gang. snakket. av «bevis» for slike invasjonspreparater.

«Hvis Russland bestemmer seg for å fortsette på konfrontasjonsveien, vil det få alvorlige konsekvenser,» advarte han, etter å ha truet med smertefulle økonomiske sanksjoner onsdag. Den amerikanske presidenten og hans russiske kollega Vladimir Putin vil snart diskutere spenningene rundt Ukraina via videokonferanse, syv år etter den russiske annekteringen av Krim og beslagleggelsen av en del av Øst-Ukraina, den tidligere sovjetrepublikken av pro-russiske separatiststyrker.


You may also like