Home » Værmelding for mandag 22. november: kald bris i den nordlige halvdelen

Værmelding for mandag 22. november: kald bris i den nordlige halvdelen

by Russell Crowe

Gjennom KONGENS SPREKmeteorolog

Været skifter mandag, med nordavinden som øker og klarner himmelen over den nordlige halvdelen av Frankrike. En tredjedel av sør har et mer skyet klima og til tider ustabilt med regn.

Å beholde:

– kald og vedvarende vind over en stor halvdel av Nord-Frankrike. Selv om solen skinner, husk å ta dekning!

– Ustabilt vær i sørvest og i ekstrem sørøst, hvor det kommer regn.

– Gode nyheter: tåkene forsvinner.

Værkontekst:

En kraftig høy er i ferd med å bygge seg over den vestlige delen av Irland. I sin roterende bevegelse går luftmassen forbi den og går ned over Frankrike gjennom Norskehavet. Det er en relativt kald luft som kommer og som gir seg utslag i en vedvarende nordavind. Men været tørker opp og sola står på en stor nordlig halvdel av landet, som vil endre seg etter den grå og regnfulle søndagen. Med vinden økende forsvinner nå tåkene. Se vår teknisk videobulletin, oppdateres daglig.

Detaljer etter region:

Nord for Loire, været er sol om morgenen. Nordøstvinden kan overraske deg når du forlater huset, siden det blir kaldt. Det er kysset. I kanten av kanalen er det sterkt og havet er grovt. Himmelen er vanligvis klar, men sjeldne regn kan forekomme i det nordlige Bretagne.

Mellom Loire og Grand Est Når du passerer gjennom sentrum, er nordavinden allerede ved daggry, men himmelen er fortsatt noen ganger overskyet på begynnelsen av dagen. Men ettersom timene går, tar lysningene veien under påvirkning av denne tørre vinden. Det er fortsatt flere skyer over Grand Est. Følelsen er ganske kald på grunn av vinden. Vær oppmerksom på at tåken forsvant under påvirkning av vinden.

I sørvest, himmelen er svært overskyet hele dagen med byger som starter på Aquitaine-kysten, i Baskerland og i Bearn. Også der tar nordøstvinden til og gir en mye kjøligere følelse. Baskerland og Pyreneene-kjeden har en godt dekket himmel, med noen utforkjøringer og flak fra 1200 moh.

I sørøst, Løvebukten klarner opp igjen og tåkene har forsvunnet under påvirkning av en svak og midlertidig Mistral. Stormende regn sirkulerer noen ganger i de maritime alpene, spesielt om morgenen. Korsika er også påvirket av denne risikoen for regn under en til tider truende himmel.

De sentral-østlige regionene, mellom Auvergne, Rhône-Alpes og Franche-Comté, opprettholder en grå himmel, men tåken, som varte hele helgen mellom Dijon og Lyon, øker og sikten blir bedre om morgenen, selv om den overskyede himmelen fortsatt er ganske lav. Skyer vil bryte gjennom utover ettermiddagen.

Les også

KULDEN KOMMER NESTE UKE

Været for neste helg: vått kaldt

You may also like