Home » Verket ble til for at jeg skulle komme tilbake fra Norge: begynnelsen var vanskelig, jeg ville smi vinduer

Verket ble til for at jeg skulle komme tilbake fra Norge: begynnelsen var vanskelig, jeg ville smi vinduer

by Russell Crowe

«Du har kommet til byen Tauragė og» Meat Point «. Og vet du hvorfor» Meat Point «? Fordi byen en gang hadde hundrevis av kjøttpunkter her, og ifølge den gamle sovjetiske logikken var det mange punkter hvor du kunne kjøpe kjøttet du tok med, vi var de første som gjorde et lovlig poeng hvor du kunne komme og ikke gjemme deg, sa Robert.

Når du kommer inn i butikken er det flere kunder, du kan finne kjøttprodukter og alt, ifølge eieren selv, relatert til det: oliven, diverse sauser og god vin.

«Våre mengder (av salg) er ikke store, men vi gjør alt med egne hender, hvert stykke er tilberedt av oss selv, 90 prosent. Oppskrifter, marinader, de er mine å finne på og føle på», presenterer Robert.

Når han sitter ute forteller han at han har en annen butikk med kollegaen sin i Klaipėda, og her i Tauragė skal butikken snart feire femårsdagen.

«Før jeg var i Klaipeda (red. Shopping), var det mange som kom hit fra Klaipeda for å kjøpe et mer interessant produkt, sier han og forklarer at produktene hans er forskjellige og at han alltid kan forklare hvor kjøttet kommer fra. salget kom fra .dyret ble oppdratt.

«Hun er ikke bare litauer. Den dag i dag har vi tørrlagret storfekjøtt fra litauisk kjøtt og vi importerer fantastisk kjøtt fra Uruguay. Vi importerer i store mengder og selger dem engros,» sier han.

Generelt sett kom mannen ifølge ham ikke uventet inn i virksomheten, og hadde tidligere bodd i Norge en tid, hvor han jobbet for et av oljeselskapene.

«Det var min kones bursdag, så åpnet STEAK SUPPLY-butikken i Vilnius, det var den første seriøse kjøttbutikken i Litauen. Jeg kjøpte dette kjøttet til familiens ferier. <...>

<...> hun var veldig flink og smartere til å gjøre noe. Så åpnet jeg butikk i Taurage mens jeg fortsatt var i Norge. Jeg planla arbeidet mitt slik at jeg jobbet i Norge i to uker og i Taurage i to uker, sier han om å starte en bedrift.

«Jeg fikk en jobb for meg selv, jeg skapte den slik at jeg kunne gå tilbake,» legger mannen til.

Det første året, sa han, var veldig vanskelig. Et år senere, da han kom tilbake til Litauen, endret ikke situasjonen seg.

«Visjonen min var at jeg håpet å begynne å tjene og leve i butikken det første året, men det gjorde jeg ikke.

Jeg var i stand til å lære å tilpasse meg ulike kundebehov, sier han.

I sitt tredje driftsår hadde han ifølge Robert tanker om å gå til butikkvinduer og på jobb i Norge, men det ble en pause.

— Da satte jeg meg ned og tenkte at jeg ikke klarte det, at det var begynnelsen, at folk ikke var så slitne og trengte å gjøre noe, sier han.

«Plutselig har folk dukket opp, tillit har dukket opp både i deres styrke og deres tro,» minnes Robert, og sa at han nå har mange ordrer og er igjen ved et bristepunkt, bare denne gangen, på en god måte. , fordi du trenger å utvide mer enn to butikker, men også for tilberedning av mat til private feiringer og levering av kjøtt til restauranter.

I dag sies det at hans klienter har blitt hans venner.

«De går ikke til butikken for å kjøpe kjøtt, de går til Robert. Jeg har ikke mye trafikk, men jeg valgte en viss gruppe mennesker. For meg er produktene dyrere”, sier han åpent og forsikrer at kundene hans er personer med middels og høy inntekt.

Robertas sier at i tillegg til ham er det ytterligere tre ansatte i Tauragė i dag og fem til i Klaipėda.

Det er sant at du ikke planlegger å utvide til Vilnius ennå, fordi alt er der, og du må følge med på de skiftende motene.

«Vilnius-folk kjøper vanligvis der de er på vei hjem, så Vilnius er ikke et interessant sted for oss før vi kan gjøre en boom. Når vi er modne for det, kommer vi til Vilnius,» sier Robertas.

Hans umiddelbare planer er å utvide engrosproduksjonen, det vil si forsyningen av kjøtt til restauranter.

«Kanskje til og med for andre småbutikker», nevner forretningsmannen.

Det er strengt forbudt å bruke informasjonen publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, skal DELFI oppgis som kilde.

You may also like