Home » Virtuelt galleri «Panevėžys Buildings – Cultural Heritage Objects» – AINA

Virtuelt galleri «Panevėžys Buildings – Cultural Heritage Objects» – AINA

by Russell Crowe

Gabrielė Petkevičaitė-Bitė offentlige bibliotek i Panevėžys fylke har utarbeidet et virtuelt galleri «Panevėžys Buildings – Cultural Heritage Objects». I den finner du både individuelle bygninger og deres komplekser inkludert i det litauiske registeret over kulturarv. Den eldste bygningen i byen vår ble bygget i 1614. Dette er det tidligere arkivet til Upytė County Castle and Land Court. Den nyeste bygningen, bygget i 1961, er et hus i Anykščių-gaten, der teater- og filmskuespilleren Bronius Babkauskas bodde.

Objektene i galleriet presenteres med grunnleggende informasjon om dem, fotografier, litteraturkilder og plasseringen av disse gjenstandene markert på bykartet. Det er opprettet filtre for å gruppere bygninger i henhold til ulike attributter, som gjør det mulig å samle objekter i henhold til deres verdi, status, betydningsnivå, etc. ved å klikke på en knapp. Lenker opprettet i teksten til annet materiale publisert på denne portalen til de virtuelle galleriene «Panevėžio šlovės alėja – Minnemonumenter i Panevėžys» og lenker til nettstedet til det litauiske kulturminneregisteret hjelper deg med å finne ut mer om bygningen.

Dette galleriet vil definitivt gjøre det lettere for alle som er interessert i byens bygninger og andre bygninger med arvestatus å finne informasjon.

Under utarbeidelsen av galleriet ble informasjon samlet i Institutt for forskning og digitalisering av kulturarv i Gabrielė Petkevičaitė-Bitė offentlige bibliotek i Panevėžys fylke brukt.

Virtuelt galleri «Panevėžys bygninger – Kulturarvobjekter»: https://paneveziokrastas.pavb.lt/objektai-faktai-zmones/panevezio-pastatai-kulturos-paveldo-objektai/

You may also like