Home » VM 2023: Belgia – Polen. Live dekning og resultat

VM 2023: Belgia – Polen. Live dekning og resultat

by Russell Crowe

Laget, ledet av trener Nina Patalon siden mai, har ennå ikke tapt i disse rangeringene. Det har bånd med Norge (0-0) og Belgia (1-1) topprangert og vinner med Armenia (1-0), Albania (2-0) og Kosovo (2-1).

SE OGSÅ: En stor seier for polske representanter

– Vi prøver å svare på spørsmålet hvorfor vi har slike problemer i spillet med en teoretisk svakere motstander. (…) Det mest merkbare var mangelen på effektivitet, som igjen forårsaket litt kaos i våre defensive handlinger. Kosovo overrasket oss ikke med noe. Det var vi som spilte en svakere kamp og alle vet det, sa lagkaptein Paulina Dudek, sitert i PZPN-medier.

Han understreket at å vinne lar polske kvinner telle i kampen om opprykk.

– Vi har noe å jobbe med hele tiden. Jeg håper vi snakker rolig, vi skal analysere alt og møtet med Belgia blir helt annerledes. Reis deg, slett dette spillet og fokuser på det neste, la den franske forsvarsspilleren Paris Saint-Germain til.

Det belgiske laget er rangert på 19. plass på den nåværende FIFA-verdensrankingen, mens Polen er rangert som 10. lavest. I den første kampen til disse lagene i Gdańsk var det ingen forskjell. Vertenes lag gikk foran ved pause etter Ewa Pajors scoring (40.), og motstanderne utlignet i det 79. I de følgende kvalifiseringskampene sluttet den tyske spissspilleren VfL Wolfsburg å spille på grunn av en alvorlig skade.

– Teamet vårt er mer modent på erfaring, noe som burde hjelpe. Jeg vil ikke sammenligne kampen mot Belgia som åpner kvalifiseringsrunden med den som åpner den andre etappen. Det er to forskjellige møter – sa treneren under pressekonferansen før kampstart.

Han ønsket ikke å ta stilling til om tirsdagens kamp ville bli avgjørende for den endelige utformingen av tabellen.

– Det er vanskelig å snakke om det midt i kvalifiseringen, for alt kan skje – evaluerte han.

I Pristina tapte polske kvinner, utligningsmålet ble scoret av 17 år gamle Karolina Gec, som debuterte i seniorlaget, som var i startoppstillingen. Bortsett fra henne gjorde Gabriela Grzybowska og Natalia Wróbel sine første forestillinger.

– Ansettelsene er veldig gjennomtenkte. Hver påfølgende spiller om bord er med på å bygge laget og oppnå et felles mål. Fremfor alt må du føle deg komfortabel i laget, for da presenterer du hundre prosent av ferdighetene dine. Det er ingen problemer med integrering, forklarte Patalon.

VM i 2023 arrangeres i Australia og New Zealand. Gruppevinnerne går direkte til dem, og lagene på andreplass spiller sluttspill. De to første vil sikre et opprykk og den tredje vil ha en ny sjanse i en interkontinental turnering med 10 lag.

32 lag skal delta i finalekonkurransen, inkludert to verter uten å måtte spille i kvalifiseringsrunden. Polens kamp mot Belgia spilles tirsdag klokken 20:30 i Leuven.

Live dekning og resultater av kampen Belgia – Polen på Polsatsport.pl. Start fra kl 20:30.

AA, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like