Home » World Media Literacy Week i Latvia prøver å forstå de nye sosiale nettverkene / artikkelen

World Media Literacy Week i Latvia prøver å forstå de nye sosiale nettverkene / artikkelen

by Russell Crowe

Interessen for mediekunnskap har vokst raskt de siste tre årene, sa Agnese Berga, ekspert i Mediepolitisk avdeling i Kulturdepartementet.

Liene Valdmane, representant for Safer Internet Center, sa imidlertid på programmet «Rīta Panorāma» tirsdag morgen at ifølge Eurobarometer-data er det liten forståelse for mediekunnskap blant europeiske land i Latvia.

Valdmane sa: «Dette er dette kunnskapsnivået. For som sagt er mediekunnskap ikke en egen ferdighet, det er vår vanlige kritiske tenkning.»

I år rettes det mer oppmerksomhet mot lærere og mentorer som jobber med ungdom til daglig. Innenfor rammen av World Media Literacy and Information Literacy Week arrangeres et seminar med tittelen «Media Literacy for Teachers during Digital Change» i Latvia, som 407 foredragsholdere har bedt om.

Målet er å hjelpe deg å forstå hvordan sosiale medier-algoritmer fungerer, spesielt i nye applikasjoner.

En talskvinne for Kulturdepartementet, Agnese Berga, forklarte: «Hvert annet år dukker det opp et nytt sosialt nettverk, stadig mer relevant for unge mennesker. Det er «Snapchat», det er «TikToks'».

Disse plattformene bruker usynlige algoritmiske handlinger, filtrerer innholdet og tilpasser det til hver enkelt bruker slik at det forblir lengst mulig i applikasjonen, forklarte eksperten.

Det er viktig at alle er klar over dette, og vi må ikke glemme referanser og nyhetskilder.

«Hvis denne overskriften er flott, med utropstegn, store bokstaver, så peker den litt på noe,» sa han.

Inga Grosbach, en seminardeltaker og ungdomsspesialist fra Rødt Ungdomssenter, sa: «Det har blitt observert at de bare er på telefonen. De ser noen videoer og når de stiller spørsmålet «Er dette sannheten eller løgnen? «

Han bemerket at hovedkilden til informasjon for unge mennesker vanligvis er «Youtube», «Instagram», «Snapchat» og nå applikasjonen «TikTok». Facebook er for gammelt for de unge, det er foreldrenes sosiale nettverk.

Seminaret vil fortsette de neste tre ukene. Lærere vil bruke kunnskapen til å lage en mediekunnskapsklasse for ungdom. Alle som er interessert vil imidlertid kunne se Nasjonalt elektronisk medieråds konferanse «Media Literacy. Roadmaps» på Facebook torsdag og fredag.

Feil i artikkelen?

Marker teksten og trykk Ctrl + Enterfor å sende utdraget til redaktøren.

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende teksten som skal redigeres!

You may also like