Home » Wout van Aert setter en stor fordel i perspektiv: «Dette kurset ble tilpasset mine behov»

Wout van Aert setter en stor fordel i perspektiv: «Dette kurset ble tilpasset mine behov»

by Russell Crowe
Intervju

Gentleman, den Wout van Aert. «Selvfølgelig gir dette en selvtillitsboost,» sa han til trykte medier etter Boom-seieren. «Men jeg tror ikke dette er de sanne proporsjonene. Dette var et ideelt kurs for meg. Og når min «store venn» kommer tilbake, vil jeg bli litt bedre uansett.»

Dyp gjørme, vannsprut, mange tredemøller. Under rekognoseringen så vi allerede Van Aert sykle gjennom de myrlendte engene i rekreasjonsområdet De Schorre og ha det gøy innendørs. I sine tidligere intervjuer forble han hemmelighetsfull. Han sa at han var nysgjerrig på hvor det kunne ende. Han ønsket ikke å uttrykke store ambisjoner. «Hvis logikk respekteres …»

«Jeg var ganske nervøs,» innrømmet han etter seieren. «Ikke engang et dårlig tegn, faktisk. Mer som en bekreftelse på at jeg ønsket. For å se hvor han sto. Men at alt skulle gå så bra … Nei, jeg hadde ikke forventet det i det hele tatt.»

Hvordan forklarer du det selv?
«Vi må ikke legge skjul på at dette kurset er laget for meg. Mange løpebaner, sakte tempo. Jeg hadde ingenting å klage på. Jeg overlevde også lett kampen i starten. Og jeg tror jeg også er bedre forberedt enn tidligere år. For to år siden kom jeg tilbake fra en skade. Sist vinter ble pausen kortere, på grunn av modifiserte klassikere, og jeg kom tilbake til banen med mindre forberedelser. Nå er jeg mer forberedt.»

På en runde økte ledelsen hans fra 15 sekunder til 55 sekunder. avstraffelse.
«Men jeg hadde ingen planer. Jeg startet fra rad tre, men klarte å avansere raskt. Alt gikk bra. Det var et valg å øke tempoet for å se hvem som fulgte. Det viste seg å være bare Toon Aerts. Men da den falt, befant jeg meg alene, fant min egen rytme, og gapet økte faktisk raskt. Men jeg tror de raskt begynte å se bak meg. De holdt også sammen i lang tid, innså jeg.»

Van Aert med sin nye Cevélo R5-CX – foto: Cor Vos © 2021

Det avtok litt det siste kvarteret. Bevisst?
– Det ble vanskeligere etter hvert som kampen skred frem. Plutselig ble det en kjempeinnsats. Sannsynligvis derfor fallet i den kompliserte nedkjøringen. Heldigvis hadde jeg luksusen av å ha gapet så stort at jeg kunne fortsette å kjøre i mitt eget tempo.»

Han sa på forhånd at han var redd for tekniske passasjer. Bortsett fra den krasjen, gjorde du knapt noen feil.
«Riktig. Teknisk sett kom det overraskende bra ut. Jeg har imidlertid bare trent noen få kryssspesifikke treningsøkter den siste uken. Før det trente jeg bare på veien.»

Bør dette i det minste gi deg et stort løft?
«Det er klart at dette er et mentalt løft. Hyggelig! Gjerne fordi alle de flinke belgierne var her i begynnelsen. Jeg kan gå til de neste kampene med selvtillit. På den annen side vil jeg gjerne gjenta: På grunn av kursets karakter tror jeg ikke at dette er de sanne proporsjonene. Dette var ikke en intervallovergang.»

På spørsmål om kondisjonsnivået hans på forhånd, spøkte han: Jeg er på 91 prosent. Hva vil det gi deg når du er 100 prosent?
«Ha ha. Det 100 prosent kan være nødvendig hvis også min gode venn vil bli med».

Til tross for dårlig vær var ikke offentlig deltakelse i Boom så verst – foto: Cor Vos © 2021

Glad for at det fortsatt er et publikum å krysse? Det har vært litt trist denne uken.
«En stor lettelse. Jeg så det allerede skje, for andre år på rad uten tilskuere. Jeg savnet fansen. Det vil foreløpig være synlig at de brede massene holder seg unna, men hvis alle bruker sin sunne fornuft og holder seg til reglene burde det være mulig. Forhåpentligvis er ikke tiltakene tøffere lenger.»

Neste helg Essen på lørdag, Val di Sole på søndag. I snøen…
«Det er lenge siden jeg har kjørt på snø eller is. Jeg husker at jeg ikke mestret det da jeg var ung. Jeg lurer på hva det vil bringe der. Jeg gleder meg i alle fall.»

You may also like