Home » Å se OL: det er godt å være Brad

Å se OL: det er godt å være Brad

by Russell Crowe

Dette er et utdrag fra The Buzzer, CBC Sports daglige nyhetsbrev på e-post. Hold deg oppdatert på hva som skjer innen sport ved å abonnere her.

Ser på OL – Tilskuere løp, Scottie-finalister

Forrige helg var den første virkelig travle vintersesongen for olympiske idretter. Kanadiske curlingforsøk begynte, den siste semifinalen fant sted i kunstløp Grand Prix, de varte i lange og korte verdenscupsesonger, og skateboarding utsatte kampanjene til 2021-22. Her er hennes positive sitater i løpet av helgen:

Over: curlers ved navn Brad

Tidligere OL-gullvinnere Brad Josho og Brad Jacobs deltok i de kanadiske curling-arrangementene som kandidater til finalen i Beijing-OL. Så bra for Brads så langt: De liknet på toppen av Saskatoon menns rangering etter at begge gikk 2-0 i åpningshelgen. Goshios seire var enda mer imponerende – han beseiret 2017 Trials-vinner og fire ganger Breyer-mester Kevin Coe og mester Brendan Butcher. Jacobs beseiret John Ebbing og Matt Dunston, som ingen av dem kom til Breyers finale. Butcher var en 0-2 overraskelse etter også å ha tapt mot rookie Tanner Horgan, 23.

Singletrekningen begynner i dag kl. 15.00 ET. Gushue tok igjen Epping mens Jacobs ville sette Bottcher 0-3. Se resultattavlen live Her.

Nederst: Keri Einarson og Rachel Homan

I mellomtiden vil ikke kvinneprøvene gå som planlagt. Mange fans ventet at Einarsson og Homann skulle bytte i søndagens finale etter at de møttes i de to siste kampene om den skotske tittelen. Men stjernen hoppet over noen gevinster etter å ha slått 1-4 totalt i åpningshelgen. Houmanns situasjon er spesielt presserende. Det er 0-2 etter å ha tapt mot Jacqueline Harrison og Krista McCarville, langskudd for å vinne denne turneringen.

De to andre kandidatene, som er sterke utfordrere til kvinneprøvene, er mye bedre. 2014 olympisk mester Jennifer Jones leder tabellen 3-0 etter å ha slått Harrison, McCarville og Laura Walker. Eventbet Tracey Florey lå bak 2-0 før arrangementet etter å ha slått Inarson og Kelsey Rock.

Kvinnene er tilbake på isen i kveld klokken 20:00 EST. Jones spiller Casey Scheideger (2-1), Florey McCarvell skiller seg ut (1-2), Homan spiller Rock (0-2) og Enarson spiller Walker (1-2). Si farvel til Harrison i dette lotteriet, men se fremgangen din. Det står 2-1 til tross for å ha møtt leiemorderklassen så langt med Homan, Einarson og Jones.

Over: Laurent Dubereuil

Canadas langbaneløpere har en god start på sesongen med Dubruil i spissen. Verdensmesteren på 500 meter for menn har vært på pallen i alle fire løpene på denne distansen så langt, inkludert lørdagens gullmedalje i Norge. Dubreuy vant sin første individuelle verdenscupseier på fire sesonger, og la til sølv i søndagens 500-meter. Han tok hjem et par sølvmynter i åpningskampen til verdenscuppen i Polen forrige uke og leder nå 500 meter for menn.

Canadas andre individuelle medaljer denne helgen er Isabelle Weidmann (sølv for 5 000 m kvinner) og Ted-Jean Plomin (bronse for 10 000 m menn). Madison Berman, Alexa Scott og Evanni Blondin vant sølv i kvinnenes lagkonkurranse. Neste stopp for verdenscupen er 3.-5. desember i Salt Lake City og neste uke i Calgary.

Over: Pascal Dion og Kim Putin

Dubreuil er ikke den eneste kanadiske skøyteløperen med en imponerende seiersrekke. Dion vant sin tredje medalje på rad på 1000 meter kortslutning for menn i Ungarn i går. Sølvmedaljen plasserte ham på toppen av verdensrankingen for denne distansen med tre stopp. Dion vant også sølv på lørdag 1500, hans første verdenscupmedalje på denne distansen, og hjalp Canada med å vinne gull i stafettløpet for menn ved å bli med Charles Hamlin, Stephen Dubois og Jordan-Pierre Gill i finalen.

Putin var en av Pyeongchang-mesterne i det kanadiske olympiske laget i 2018, og overvant noen irriterende kommentarer på sosiale medier fra fans av den sørkoreanske rivalen om å vinne tre korte medaljer. Denne dristige forestillingen ga Putin æren av å bære det kanadiske flagget ved avslutningsseremonien. Sjansene hans til å vinne de neste store OL i februar så imidlertid mistenkelige ut da han ikke klarte å komme seg til pallen i de to første verdenscupene denne sesongen.

Putin vant til slutt på lørdag i Ungarn og tok bronse i 500 meter for kvinner i sin første opptreden på den internasjonale individuelle pallen siden hun vant fem påfølgende 500 meter verdenscuprenn i sesongen 2019-20. Putin hjalp også kvinnenes stafettlag med å vinne sølv, sesongens første medalje.

Canada tok ytterligere to medaljer i Ungarn: en bronse til Courtney Sarlault i kategorien 1500 kvinner (hennes andre pallplass denne sesongen denne sesongen) og et sølv i blandet stafett.

Til helgen går kortdistanse-VM i Nederland. Dette vil være den siste sjansen for kanadiske skatere til å få adgang til OL i sitt land og ha en personlig mulighet til å bli valgt ut til å konkurrere i Beijing.

Nederst: en variant av skøyter

Grand Prix-stoppet i Frankrike var svært etterlengtet. De olympiske isdansfavorittene Gabriella Papadakis og Guillaume Ciceron vant en gullmedalje på is i hjemlandet, mens kanadierne Piper Gill og Paul Poirier vant sølv for å sikre plassen i Grand Prix-finalen neste måned. Den russiske verdensmesteren Anna Szczerbakowa vant kvinnekonkurransen, og herrefavoritten Yuma Kageyama (verdenssølvvinner i 2021) vant også gull.

Kanadierne Vanessa James og Eric Radford endte på fjerde plass i taglagkonkurransen, og gjentok resultatet på Skate Canada International. Keegan Messing ble nummer sjette i herrenes rangering, under hans Skate Canada-resultat. Les mer om resultatene fra Frankrike og se høydepunktene her. Sjekk ut hele oppsummeringen av isdans-arrangementet i siste episode. skøyteshow under.

Over: Canadas håp om OL-medalje for kvinner i bob

Da Kylie Humphreys» uenighet med det kanadiske bobsledelaget førte til at hun dro til USA, var det et stort slag for Canada. Ess-føreren vant rygg mot rygg OL-gull i 2010 og 14, og bronse i 18. Men utelukk ikke Canadas sjanser til å bli kronet foreløpig. Christine De Bruyne og Kristen Bojnowski vant bronsemedaljen i åpningskampen av verdenscupsesongen i Østerrike søndag, og de tok også tredjeplassen i oktober-OL-testen i Beijing.

Canada ser også etter to medaljekandidater i det nye monopop-systemet for kvinner, som konkurrerer ved OL i Beijing for første gang. Cynthia Appiah og Melissa Luthulz kom ikke på pallen lørdag og ble henholdsvis fjerde og femte. Amerikanske Ilana Myers-Taylor, en tre ganger olympisk medaljevinner, vant racingkarrieren i konkurransen for to kvinner, med Humphreys på andreplass.

Gabriela Papadakis og Guillaume Ciceron vinner den tolvte Grand Prix-tittelen

Dette kunstløpsshowet er selve symbolet på isdans på Internationaux de France, hvor franskmennene opptrådte som forventet og kanadierne ikke var langt bak. 6:44

Rask…

Vi vet hvor Peng Shuai er. Men andre spørsmål ble stående ubesvart. Forsvinningen av en kinesisk tennisspiller som anklaget en tidligere høytstående embetsmann for seksuelle overgrep vakte bekymring for hennes sikkerhet og reiste et spørsmål #WhereIsPengShuai på sosiale medier i forrige uke. Peng dukket endelig opp igjen i løpet av helgen, og snakket med IOC-tjenestemenn, inkludert president Thomas Bach, under en 30-minutters videosamtale fra Beijing. «Han gjorde det klart at han var frisk og frisk og at han bodde hjemme i Beijing, men han ville at privatlivet hans skulle respekteres på dette tidspunktet,» sa IOC i en uttalelse. Arrangørene av China Open la også ut videoer og bilder av Peng som opptrådte samme dag på en ungdomstennisturnering i Beijing. Så det er en lettelse. Men mange andre spørsmål forblir ubesvarte, som: Står Pengs frihet på spill (nå eller i fremtiden)? Hva ville du gjort med anklagen om seksuelle overgrep? China Women’s Tennis Association ber om en fullstendig og gjennomsiktig etterforskning uten tilsyn. I mellomtiden anklager kritikere av Den internasjonale olympiske komité, som allerede var under press for å starte vinter-OL 2022 i Beijing til tross for påståtte menneskerettighetsbrudd i Kina til tross for påståtte menneskerettighetsbrudd, organisasjonen for å hjelpe til med å redde landet. Les mer om de siste nyhetene fra Peng og deres relevans for OL her.

Tre medlemmer av det kanadiske fotballaget konkurrerer om FIFA-prisene. Kaptein Christine Sinclair, som har scoret flere internasjonale mål enn noen i fotballhistorien, var en av 13 nominerte til dagens pris for årets fotballspiller. Steve Lappé, hvis straffesparkturneringer hjalp kanadiske kvinner til å vinne den første olympiske gullmedaljen i Tokyo denne sommeren, ble kåret til beste målvakt. Valget av Bev Priestman som den beste treneren. Les mer om kandidatene her.

Edmonton Elks rent hus. Etter slutten av 3-11-sesongen, inkludert 0-7 hjemme, sparket Edmonton president og administrerende direktør Chris Bryson, administrerende direktør Brock Sunderland og trener Jaime Elizondo i dag. Teamet sa at CFL-legenden Wally Buono har blitt tatt opp for konsultasjoner angående utnevnelsen av en ny administrerende direktør. Les mer om bevegelsene her.

Til slutt…

Vi har en tigervisjon. Nesten ni måneder etter den dagen han pådro seg katastrofale benskader i en enkelt bilulykke i California, fortalte Tiger Woods alle at han kunne treffe pitcheren igjen. Akkompagnert av uttrykket «fremgang» la Woods ut en tre-sekunders video på Twitter av ham når han slår en kile på treningsbanen. Han bar en av kompresjonshylsene rundt høyre ben, som hadde styrtet i en flyulykke 23. februar. Det er ikke kjent når (eller selv om) Woods, som fyller 46 år 30. desember, vil kunne spille golf profesjonelt igjen. Les mer om restitusjonen din og se en kort video her.

Du er oppdatert. Jeg ringer deg i morgen.

You may also like