Home » Den nye store avsløringen av hoppet. Den oppsiktsvekkende norgesmesteren. «Jeg er mannen på gaten»

Den nye store avsløringen av hoppet. Den oppsiktsvekkende norgesmesteren. «Jeg er mannen på gaten»

by Russell Crowe

«Clash in Norwegian jumps» – dette er tittelen på teksten om landsmesterskapet til avisen «Dagbladet». Det handler i grunnen om en spiller. For om i Polen var overraskelsen i konkurransen i Zakopane Jan Habdas, og Oscar Petersen Westerheim etter norgesmesterskapet i Oslo?

Se videoen
En revolusjon innen skihopping. Forsvinne fra TVP-antenner

Westerheim hoppet 102 meter to ganger og beseiret hele det norske laget. Riktignok var forskjellene i ledelsen minimale: Halvor Egner Granerud tapte mot ham med 0,2 poeng og Marius Lindvik med 0,9 poeng, men nesten alle lørdag kveld på Midtstubakken var rett og slett imponert over prestasjonen til 25-års- gamle år.

Sensasjonell gullvinner i Norgesmesterskapet. «Det hadde jeg aldri trodd»

Etter tildelingen hevet Granerud og Lindvik ham på skuldrene, og Westerheim selv klarte ikke å holde følelsene sine og gråt rørt foran de norske journalistene. – Jeg er 25 år, jeg er økonomistudent i Oslo og hopper. Jeg er bare en mann av gaten, bortsett fra at jeg kan ri ski – Sa han beskjedent sitert av «Dagbladet». – Jeg er en drømmer, men jeg ante ikke hva som kunne skje. Det hadde jeg aldri trodd, bedømte Westerheim.

Hopperen av etiopisk opprinnelse deltok ikke i mesterskapet. Merkelig grunn

Hopperen fikk aldri poeng i en verdenscupkonkurranse og ble bare én gang rykket opp til konkurransens første heat. Han utmerket seg heller ikke i lavere rangerte konkurranser: Continental Cup eller FIS Cup. – Jeg hopper ikke så verst på trening. Spesielt i juni var det greit. Og jeg viser meg frem i vanskelige situasjoner – nordmannen beskrev egenskapene til hoppene sine.

Westerheim er en venn av Graneruds skole. Han hoppet som ham og treneren hans, en tidligere verdensmester.

Det viser seg at Westerheim er tidligere skolekamerat av Halvor Egner Granerud. – Vi har kjent hverandre siden vi var små. For noen er den nok helt ukjent, men på grunn av vår felles fortid var det en stor glede for meg å se suksessen, bemerket «Dagbladet» Granerud.

Westerheim ser på en måte ut som vinneren fra forrige sesong av verdenscuppen – han er ikke godt kjent for et bredere publikum, han spiller inn ganske bra. Resultater sommer og dukker opp i det nasjonale mesterskapet. Selv om det ikke er første gang en norsk hopper i en alder av tjue har oppnådd overraskende suksess. Det er for eksempel verdt å nevne saken om at Runa Velta vant Falun-VM, som den norske treneren Alexander Stoeckl fortalte om slutten på karrieren etter denne suksessen. Interessant nok er det Velta som trener Westerheim nå.

Gode ​​nyheter før sommerens Grand Prix i Wisła.  Arrangørene vil slippe fansen innHopperen med flest titler i LMP-lagkonkurransene. Verken Stoch, Żyła eller Kubacki

Stoeckl er usikker på Westerheim. Og kanskje hele det norske laget også?

Westerheims hopp er allerede gode og avstandene er imponerende, men Alexander Stoeckl bekrefter at resultatene fra det nasjonale mesterskapet på ett sted ikke vil overbevise ham om at Westerheim bør hentes til åpningen av verdenscupen i Nizhny Tagil. – Vi må sammenligne resultatene dine også på andre nettsteder. Hvis han presterer bra, bør det gå, selv om vi vet det blir vanskelig for ham i Russland uansett – evaluerte «Dagbladet»-treneren.

Jeg lurer på om den østerriksk-norske treneren tar mer hensyn til Westerheim-hoppet eller formen til resten av spillerne hans. Ifølge analysen utført av den lokale profilen SJresults på Twitter, kom ingen av nordmennene engang i nærheten av resultatene av fjorårets resultater i norgesmesterskapet.

Polsk sommermesterskap i skihopp i ZakopaneUtmerket informasjon for polske fans! Hopp ikke bare på TV. Og det er gratis!

Dette gjør at det dukker opp et stort spørsmålstegn over de norske hopperne før verdenscupens første konkurranse. Det er imidlertid kjent at OL fortsatt er sesongens viktigste mål, og for å være i form må dette starte rundt januar, helst februar. Selvfølgelig ville det være best å være i god form i begynnelsen av sesongen og opprettholde den lenge, men dette er ofte umulig. Uansett: Westerheim er en kuriositet foreløpig, men også et håp for nordmenn. Men formen til resten av spillerne må absolutt tas i betraktning og vurdere om de vil være klare til sesongstart og drives til de viktigste konkurransene.

You may also like