Home » Kina rammer spillindustrien enda hardere. Barn under 16 år kan ikke overføre

Kina rammer spillindustrien enda hardere. Barn under 16 år kan ikke overføre

by Russell Crowe

Restriksjoner i spill- og medieindustrien i Kina er et stadig mer populært tema

Saken har faktisk dratt ut i flere måneder. Kinesiske myndigheter begynte å legge press på flere store selskaper i spillindustrien. Det handlet om å endre driftspolitikken til disse selskapene på en slik måte at en rekke reguleringer og restriksjoner ville ramme barn fremfor alt og frigjøre dem fra mulig avhengighet.

I august i år ble den endelige avgjørelsen tatt, og siden den gang kan unge dataentusiaster bruke bare tre timer i uken på å spille videospill. Nå ser det ut til at Kina presser hardt på for å implementere enda større barrierer.

NPPA, hovedorganet som styrer media (inkludert videospill) i Kina, har satt i gang nye bestemmelser om barns utvikling. Som du kan gjette, er dette radikale. Det har blitt observert at den såkalte streamingen på Twitch, YouTube eller andre lignende portaler opplever en skikkelig boom i det asiatiske landet.

Kinesiske myndigheter krever at alle strømmetjenester håndhever nylig implementerte regler som hindrer mindreårige under 16 fra å sende direkte på disse plattformene. Regjeringen mener at underholdningstjenester på nett (videospill, streaming, sosiale nettverk) er ansvarlige for å sette i gang tiltak for å redusere både tid og pengebruk av mindreårige.

Statsrådet innfører for tiden et enhetlig elektronisk system som skal fungere som et kontrollsystem. Takket være identitetsautentisering vil du vite hvem som bruker hvor mye tid på nettet. Mekanismen skal fungere på en lignende måte som den som allerede er initiert av Tencent, den kinesiske giganten innen spill- og teknologiindustrien, bare på et generelt, nasjonalt nivå. Den kinesiske regjeringen vil selvfølgelig sørge for det.

Spill og esport: de største taperne. Men hvor mye?

I følge den siste informasjonen har mer enn 200 kinesiske selskaper fra den allment kjente spillindustrien lovet å overholde alle nye forskrifter og restriksjoner i frykt for konsekvensene disse selskapene kan møte. Ifølge nettstedet South China Morning Post dekker Kinas nye retningslinjer for barn et bredt spekter av aktiviteter rettet mot utdanning, oppdragelse og velvære til generasjonen som anses som landets fremtid.

Det er vanskelig å si om det omtalte regelverket vil vise seg effektivt og i tråd med forventningene. Allerede på dette tidspunktet er det mer og mer tvil. Tenåringer kan anstrenge seg og unngå myndighetsbegrensninger. Det er også verdt å vurdere hvordan eventuelle ad hoc-metoder som Kina frivillig innfører, vil påvirke e-sportsindustrien i det landet. Giganten med kapital i Beijing er tross alt et av de største esportsentrene i verden: et stort antall turneringer, et bredt spekter av spillere og den høyeste pengeverdien av gevinster i gruppen offisielle spill (data 2021).

Det er imidlertid sikkert at både spill og elektronisk sport vil lide, det er ikke kjent i hvilken grad og om regresjonen i dette aspektet vil bli lagt merke til fra nå av.

You may also like