Home » Med familiededikasjon gjennom Norge til NHL. Historien om hockeyspilleren Rudolf Balcer / Artikkel

Med familiededikasjon gjennom Norge til NHL. Historien om hockeyspilleren Rudolf Balcer / Artikkel

by Russell Crowe

Rudolfs hockeyreise startet i Liepaja og tok ham senere til Norge. Der forbedret Rudolf seg for å få oppmerksomheten til speidere i National Hockey League (NHL). Mye av suksessen hans skyldtes familiens hengivenhet. Rudolf flyttet til Norge som 14-åring sammen med foreldrene og tre søstre, som den gang bare var tre. Familiens idé var å gi Rūdis den beste muligheten til å forbedre seg i hockey.

Rudolfs far, Gints Balcers, sa til Latvian Televisions «Sports Studio» at han så et prospekt i sønnens hockey og måtte ta en avgjørelse. Familien bestemte at Liepāja og Latvia ikke ville være det beste alternativet for Rūdis, så han takket ja til tilbudet om å reise til Norge.

Hjemme var familiens liv i orden og underveis gikk de på jakt etter et bedre liv.

«Vi så at det kunne komme noe hit. Så vi la alle nødvendige eiendeler i en jeep, på fergen og ut,» sa faren til Rudolf.

Rudolf er glad for at familien har kommet hjem. Han pleide å være glad for at familien flyttet med ham til Norge da han var barn. Nå ser han tilbake på opplevelsen sin, han er takknemlig overfor familien sin og tenker på hva som har blitt gjort for ham tidligere.

Familiens rolle og dens bidrag gjennomsyrer Rudolfs personlighet. Bestefar Valdis Balcers berømmer Rūdis for ikke å heve nesen i været etter prestasjonene, mens barnebarnet legger til at han gjør jobben sin og ikke ser behovet for å skryte av noen, fordi det fortsatt er mye å få til.

«Det ble bare kjent med det da [sasniegts]. Det er noe å kjempe for, jeg går bare og jobber, jeg prøver å overleve på en eller annen måte, sa Rudolf.

I sin tredje sesong i National Hockey League (NHL) spilte Rudolph Balcer 41 kamper for Sharks i San Jose, og scoret åtte mål og scoret totalt 17 poeng. For alle har Rudolf karriererekorder.


Rūdolfs Balcera NHL sesongstatistikk

Foto: LTV-skjermbilde

Rūdis føler seg imidlertid fortsatt ikke sikker på sin plass i NHL, så i vår tok han en vanskelig avgjørelse med en langsiktig visjon og ble ikke med på det latviske landslaget.

Nå innrømmer han at det å se landslagets kamper i VM på TV får ham til å lure på hvor bra han ville føle seg for landslaget.

«Det ble bare kjent med det da [NHL] og alt er annerledes. Det er situasjoner som folk har [bez līguma] kjøre og leke [pasaules čempionātā], noen vil prøve noe, «sa en hockeyspiller som allerede er kjent for NHL.» I denne situasjonen har jeg tatt en så vanskelig avgjørelse at jeg ikke tar noen risiko.»

I tilfelle skade vil Rudolf motta forsikring, men risikere å miste starten på neste sesong. Nå har du muligheten til å få kontrakt og forberede deg godt til sommeren.

Rūdolfs bestefar er stolt av barnebarnet sitt og sier at selv etter hans internasjonale suksess vil han fortsatt være Rūdis. I mer enn 20 år har det vært et hockeymål i nærheten av huset, bare tannen til platemålvaktene som min bestefar en gang laget har blitt erodert.

Feil i artikkelen?

Marker teksten og trykk Ctrl + Enterfor å sende utdraget til redaktøren.

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende teksten som skal redigeres!

You may also like