Home » Norge: ny varmerekord er satt for september

Norge: ny varmerekord er satt for september

by Russell Crowe

Innstrømmingen av ekstremt varme luftmasser fra sør ble muliggjort av et stabilt maksimum i Øst-Europa. Det blokkerte alle lavpunktene i Atlanterhavet i noen dager, og forårsaket en veldig stor og langvarig temperaturøkning. I Vest-Europa passerte temperaturen 30 grader C, fra sentrale Frankrike til den iberiske halvøy 35 grader C, og i Vest-Afrika 40 st. C.

Rekord i Drammen

I Norge, nærmere bestemt i Drammen Sør i landet ble det onsdag 8. september satt ny varmerekord i september for dette landet. Temperaturen steg der til 28,6 grader Celsius, og brøt den forrige rekorden med 0,1 grader C.

Det er verdt å legge til at det allerede er den andre hetebølgen denne måneden i Norge. 2. september i Landvik viste kvikksølvstengene 28,3 grader C. Samtidig møtte Nord-Skandinavia vinterens første perioder med frost og snø.

Resten av teksten under videoen.

Ekstremt varmt i Skottland også

Varmen i september påvirket også Skottland, hvor Onsdag 8. september var den varmeste dagen siden 1906. På Charterhall steg termometrene til 28,6 grader celsius. Dataene viser at temperaturavviket fra normen på de britiske øyer var like høyt som den dagen. aż 10-15 st. C.

I dag er det ingen spor igjen av de uvanlig høye temperaturene. Etter at kaldfronten med storm og regn har gått over ble merkbart kjøligere, under 25 grader C. Foreløpig overstiger temperaturen 30 grader C. bare lokalt i Italia og den iberiske halvøy, men det er mulig at det neste uke også blir så varmt på Balkan.

Vi er glade for at du er med oss. Abonner på Onet-nyhetsbrevet for å motta det mest verdifulle innholdet fra oss.

Kilde: Twitter /mkweather.com

You may also like