Home » Rastorguyevs diskvalifikasjon vil føre til OL

Rastorguyevs diskvalifikasjon vil føre til OL

by Russell Crowe

Andrejs Rastorgujevs

Foto: AFP / SCANPIX / LETA

Latvias fremste skiskytter, Andrejs Rastorgujevs, er diskvalifisert i 18 måneder for brudd på antidopingreglene, melder Court of Arbitration for Sport (TAS).

Praktisk talt

Anrop Ukjent eller privat nummer: er det trygt å svare?

14 timer

Nyheter

Urbanovich: Vi må forberede oss på hva som kan skje hvis …

19 timer

Cocktail


«OG Det er så ekkelt å se så frekke folk! »

14 timer

Les andre nyheter

Diskvalifikasjonen trådte i kraft 11. mars i år og avsluttes i september neste år, og det er grunnen til at OL i Beijing tar den.

Han har også kansellert alle resultater oppnådd etter 1. juli 2020, som Rastorgujev vil miste tittelen europamester for på individuell distanse. Den latviske skiskytteren har 21 dager på seg til å anke dommen.

ANDRE LES NÅ

Fredag ​​kveld tok ikke LETA-byrået kontakt med Rastorgujev, men visepresidenten i det latviske skiskytterforbundet (LBF) Gundars Upenieks bemerket at den mulige appellen avhenger av utøveren selv. Upenieks bemerket bare at dommen var uventet, fordi skiskytteren selv definitivt hadde forventet den motsatte avgjørelsen.

I mars ila Biathlon Integrity Unit (BIU) en midlertidig diskvalifikasjon for den 33 år gamle utøveren for ikke å ha vært på de varslede stedene tre ganger i løpet av en 12-måneders periode og ikke vært tilgjengelig for dopingkontroll. På idrettsutøverens anmodning henviste BIU saken til CAS, som utnevnte voldgiftsdommere som dannet en disiplinærkommisjon for å behandle saken.

Rastorguyev tilskrev bruddet på antidopingregelen til en teknisk feil. I en uttalelse fra mars understreket skiskytteren at IBUs avgjørelse ikke var helt overraskende, men snarere at han håpet å få høre den og vurdere alle fakta.

I følge World Anti-Doping Code er utøveren ansvarlig for riktig og presis plassering. Brudd på slike regler kan medføre diskvalifikasjon tilsvarende doping.

RELATERTE INNLEGG

Som angitt i IBUs integritetsreglene, hvis en idrettsutøver blir funnet skyldig, er maksimumstiden for denne typen brudd to års diskvalifikasjon med mulighet for å redusere den til ett år. Diskvalifikasjonsperioden kan forkortes ved å bestemme graden av utøverens feil.

Rastorgujev avsluttet verdenscupsesongen 2020/2021 på plass 30. I andre halvdel av sesongen vant han et vellykket verdensmesterskap og vant gull på den individuelle distansen i EM.

Emner

You may also like